Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws

Persconferentie Feyenoord - PSV Eindhoven

25 feb 2018 - Door: Peter Visser

De trainers en vrienden Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst kijken na afloop van de door PSV gewonnen topper tegen Feyenoord eensluidend terug. Beiden gebruiken de woorden 'passie'en 'strijd'. Cocu zag het eindelijk voldoende en Van Bronckhorst miste deze karaktervorm totaal bij zijn team.

Door Peter Vos


Van Bronckhorst: "We hebben een moeizame wedstrijd gespeeld. Het begin was precies wat we niet wilden. PSV had het initiatief. We hadden vanaf minuut ťťn niet de echte wil om te winnen. PSV kwam verdiend op voorsprong en pas na rust konden we met strijd terug in de wedstrijd komen. Doordat de 1-3 snel daarna viel, was het geloof ook weg om de wedstrijd alsnog naar je toe te trekken."

Cocu had logischerwijs meer complimenten voor zijn team: "We hebben uitstekend gespeeld en hebben geleerd van de slechte ervaring van de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Vanaf het begin hebben we veel hoger druk gezet op het veld en passie en strijd in het voetbal gebracht. Deze inzet is de ook de basis geweest voor de winst vanmiddag. Het enige verwijt wat ik het team kan maken is het verzuim om uit te lopen naar 0-3 voor rust. Door de tactische fout van DaniŽl Schwaab (hij had een bal weg moeten knallen, maar zocht de voetballende oplossing, red.) kwam Feyenoord terug in de wedstrijd. Na de derde goal van onze kant, kon het team het ritme uit de wedstrijd halen en hebben we volwassen de winst binnengehaald."

Laatst bijgewerkt : 26 feb 2018 - 19:45