Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Sommige media doen aan stemmingmakerij (update 15-3)

Sommige media doen aan stemmingmakerij (update 15-3)

14 mrt 2024

Dit bericht is ge-update op 15 maart 2024

Iedereen die er woensdag bij was in Dortmund zal beamen dat het (ondanks de uitslag) één groot volksfeest is geweest. Wij hebben hierover al een sfeerverslag geschreven. Niet vaak hebben wij zowel voor als na de wedstrijd supporters van beide teams zo gebroederlijk met elkaar om zien gaan.

In de loop van vandaag viel ons oog echter ook op een aantal artikelen (op AD.nl en ook op Omroep Brabant) waaruit leek dat dat het volksfeest werd ontsierd door ongeregeldheden. Het AD heeft zijn bericht inmiddels aangepast naar aanleiding van onze eerdere berichtgeving. Omroep Brabant echter nog steeds niet Er wordt zelfs verwezen naar wat er eerder dit seizoen gebeurd is in Frankrijk.

We kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat beide redacteuren niet in Dortmund aanwezig zijn geweest en dat zij van achter hun bureau een volledig verkeerde optelsom hebben gemaakt en van een aantal incidenten een opgeklopt stukje in elkaar gebreid hebben. Als ze daadwerkelijk in Dortmund aanwezig zouden zijn geweest (of hun collega's die daar wel waren bevraagd zouden hebben), dan waren deze berichten nooit geschreven.

Wij kijken terug op een mooie feestelijke dag, met helaas een verkeerde afloop qua uitslag op het voetbalveld. Dat is zoals iedereen het beleefd heeft. Zoals gezegd, het AD heeft het bericht aangepast, waarvoor dank. 

 

Update 15 maart 2024

Wij hebben inmiddels met Omroep Brabant gesproken. De omroep erkent dat het artikel niet helemaal in lijn was met de gang van zaken in Dortmund en dat er niet heel adequaat is gereageerd op signalen vanuit de Supportersvereniging. Wij hebben Omroep Brabant uitgenodigd om een volgende keer met ons mee te reizen naar een Europese uitwedstrijd van dit formaat om op die manier een realistisch beeld te kunnen schetsen.

Laatst bijgewerkt : 15 mrt 2024 - 13:15