Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Voetbalfeest in Dortmund ondanks nederlaag

Voetbalfeest in Dortmund ondanks nederlaag

14 mrt 2024

Zoals we vooraf al verwacht hadden reisden vele duizenden enthousiaste PSV supporters af naar Dortmund om de rood-witten te ondersteunen in de achtste finale van de Champions League tegen Bundesliga grootmacht Borussia Dortmund. Na de 1-1 in Eindhoven waren de meeste PSV’ers hoopvol gestemd op een goed resultaat. Een deel van de PSV supporters was dinsdag al neergestreken in de Duitse stad maar het merendeel stapten op de wedstrijddag in de bus of auto.

Aangekomen in Duitsland was er op de markt een schitterend Fanplein gecreëerd waarvoor we de credits geven aan PSV Awayday Party i.c.m. de afdeling Fan Entertainment en de SLO’s van PSV. De sfeer zat er vroeg op de dag al goed in en het plein stroomde snel vol. Op het hoogtepunt stonden er zo’n 5000 PSV supporters gemoedelijk hun drankjes te nuttigen. Helaas werd het feest een paar keer onderbroken door een enkeling die vuurwerk afstak terwijl vooraf duidelijk was gevraagd dat dit niet te doen om veiligheidsredenen. Dit werd gelukkig snel in de kiem gesmoord. Helaas heeft er wel een onschuldige PSV supporter verwondingen overgehouden aan dit incident en wij willen hem veel beterschap wensen.

Na afloop van de laatste act op het fanplein gingen de supporters richting het stadion. Onderweg naar het stadion en in de Biergarten werd er her en der een gemoedelijk praatje met de Duitse supporters gemaakt. Sommige Dortmund supporters waren er niet gerust op en zagen een strijdbaar PSV dat zomaar eens kon stunten. Uiteindelijk wonnen de Duitsers met 2-0 en is het Europese avontuur voor PSV helaas ten einde. Na de wedstrijd verliep de uitstroom zeer gemoedelijk tussen supporters van beiden partijen en maakten we ons klaar voor de terugweg richting Eindhoven. Vol trots kijken we terug om deze prachtige voetbaldag en willen we alle PSV supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun.

Laatst bijgewerkt : 14 mrt 2024 - 13:58