Seizoen 2015/2016 - KNVB Beker : PSV - sc Genemuiden (6 - 0)

27 oktober 2015 - 18:30 uur

Door: Ted Gijsel

PSV is doorgedrongen tot de vierde ronde van de KNVB beker. In het Philips Stadion werd SC Genemuiden betrekkelijk eenvoudig verslagen: 6-0.

In de eerste helft was het tempo laag. Toch kwam PSV snel op voorsprong: Luuk de Jong kopte een prima corner van Davy Pröpper hoog in het doel. De score liep in de eerste helft echter niet verder op, ondanks enkele prima kansen voor PSV (onder andere via Pröpper, Pereiro, Locadia en De Jong. Ook Genemuiden liet af en toe van zich horen. De beste kans namens de bezoekers was voor Patrick Lip: hij kreeg de bal gelukkig mee, maar zijn schot van binnen het zestienmetergebied ging naast.

In de tweede helft viel het doek voor SC Genemuiden. In acht minuten tijd liep PSV uit naar 5-0. Pereiro (2x), Pröpper (fraaie trap van zo’n 20 meter in de kruising) en Moreno (kopbal na opnieuw een corner van Pröpper) waren de doelpuntenmakers. In de slotfase tekende Pereiro na een subtiel hakje van Vloet voor de eindstand: 6-0.