Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: De geschiedenis herhaalt zich

Blog van Harrie: De geschiedenis herhaalt zich

5 feb 2016 - Door: Harrie Timmermans

Ik was er bij, de laatste keer dat PSV thuis van FC Utrecht verloor in 1985. Na weer een seizoen waarin de titel uit zicht was geraakt, leek de weg naar de bekerfinale wijd open te liggen. Niemand twijfelde aan een goede afloop van deze halve finale.

Het onvoorstelbare gebeurde. Utrecht overleefde met kunst en vliegwerk de verlenging waarna strafschoppen de beslissing brachten. Strafschoppen en PSV, het was toen ook al geen gelukkige combinatie. René van der Gijp schoot de beslissende penalty zowat over de West-tribune.

De geschiedenis herhaalt zich, wordt wel eens gezegd. Donderdag leek dat in ieder geval te gelden voor PSV. Een unieke kans om in een rechte streep naar de finale in de Kuip te gaan werd om zeep geholpen. Enerzijds door een messcherp FC Utrecht. Anderzijds door het ontbreken van de juiste instelling bij PSV.

Ik geloof niet dat spelers een wedstrijd bewust laten lopen omdat de beker minder aansprekend zou zijn. Maar donderdag straalde de ploeg niet uit dat ze er alles voor over hadden om tot het einde toe te strijden voor een goed resultaat. En dat is meer dan jammer.


Laatst bijgewerkt : 5 feb 2016 - 7:25