Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Coaches tevreden over 0-0 gelijkspel

Coaches tevreden over 0-0 gelijkspel

Persconferentie PSV – Atlético Madrid

24 feb 2016 - Door: Ted Gijsel

Op de persconferentie na afloop van de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League heerst er vooral tevredenheid. Voor trainer Philip Cocu is het gelijkspel het maximale resultaat en collega Diego Simeone neemt een mooie uitslag mee naar Madrid voor de thuiswedstrijd van Atlético.

Tekst: Peter Vos


Simeone: "Het 0-0 resultaat geeft een goede uitgangspositie voor de wedstrijd op 15 maart. In het stadion Vicente Calderon hebben we de magie en de steun van onze fans en maken we een grote kans op de kwartfinales van de Champions League.

Het team heeft goede kansen gecreëerd in de heenwedstrijd. Ook keeper Oblak keerde op het cruciale moment voor rust een goede inzet van Davy Pröpper. In het Calderon zullen wij het initiatief nemen om te scoren. Het enige gevaar is de counter van PSV, waar ze erg goed in kunnen zijn." Dat het elftal zelf moeilijk scoort, vindt Simeone vooral een probleem van zichzelf. "Ik heb deze tactiek gekozen en het is ook mijn verantwoording. Ik heb het vertrouwen dat de goede teamprestatie vanzelf gaat leiden tot doelpunten."

Cocu stelt zich meer bescheiden op. "Met het 0-0 gelijkspel hebben we een kans op succes bij de uitwedstrijd in Madrid. We zouden daar best een goaltje kunnen maken." De bescheiden houding geeft niet echt de overtuiging dat de ploeg er ook alles aan gaat doen om de kwartfinales van de Champions League te halen. Bij de trainer overheerst de tevredenheid. "Het team heeft de 0 gehouden, ondanks dat we de eerste helft niet goed stonden. Na de rode kaart van Gaston Pereiro heeft het elftal vooral tegengehouden en het is ze te prijzen dat het tiental deze taak goed heeft opgepakt." De coach neemt het Uruguayaanse talent in bescherming voor zijn onnodige gele kaarten. "Met name de tweede gele kaart vind ik onterecht, de tegenstander lokte duidelijk de kaart uit." Vanaf de tribune was echter duidelijk te zien dat Pereiro in het duel alleen oog voor de tegenstander had en niet voor de bal.

Tegenover het matige spel van de gelegenheidsspits stond het uitstekende keeperswerk van Jeroen Zoet. Cocu: "als keeper maakte hij niet alleen het verschil met zijn reddingen, maar ook met zijn handelend optreden in de duels met de spitsen van Atlético."

Laatst bijgewerkt : 25 feb 2016 - 9:16