Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV boekt zwaarbevochten zege op Willem II

PSV boekt zwaarbevochten zege op Willem II

Brabantse derby pas laat in voordeel van Eindhovenaren beslist

9 apr 2016 - Door: Stijn Slaats

PSV boekte een zwaarbevochten zege in de Brabantse derby tegen Willem II. De doelpunten vielen pas nadat de Eindhovenaren met tien man verder moesten na een rode kaart voor Santiago Arias. Marco van Ginkel en een door Luuk de Jong benutte strafschop zorgden ervoor dat PSV in het spoor blijft van koploper Ajax.

In de eerste tien minuten leek PSV juist een makkelijke avond tegemoet te gaan. Arias mikte in de twee minuut al voorlangs. Davy Pröpper, die de aanval opzette, kwam net te laat om de bal bij de tweede paal binnen te glijden. Vijf minuten later klonk de doelpuntenjingle al in het Philips Stadion maar het doelpunt van De Jong werd afgekeurd. Marco van Ginkel pegelt vervolgens de bal op de lat na een mooie pass van captain Luuk De Jong. Daarna was het beste er een beetje af bij PSV.

Van Ginkel breekt de ban
Twaalf minuten na de rust vergrijpt Arias zich aan Ondaan en krijgt zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Nijhuis. PSV lijkt wakker geschud en Narsingh raakt vijf minuten later het zijnet na goed voorbereidend werk van Gastón Pereiro. Na 68 minuten breekt Marco van Ginkel de ban. Luuk de Jong kopt de bal terug na een corner en Van Ginkel schiet binnenkant voet raak. Er volgen nog twee grote kansen. Eerst slaagt Narsingh er niet in Lamprou, ver uit zijn goal, te omspelen. Niet veel later geeft dezelfde Narsingh voor op De Jong die de bal achter zijn standbeen richting het doel stuurt. Guus Joppen slaagt er echter het leer met behulp van de paal van de doellijn te glijden. Tien minuten na Van Ginkels goal gooit Luuk de Jong het duel op slot. Een overtreding door Dries Wuytens op de aanvoerder wordt bestraft met een strafschop. De Jong vuurt de bal onbedaarlijk hard via de onderkant van de lat achter Lamprou en houdt zo PSV's kampioenskansen in tact.

Laatst bijgewerkt : 9 apr 2016 - 23:31