Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: In gevecht met zichzelf

Blog van Harrie: In gevecht met zichzelf

10 apr 2016 - Door: Harrie Timmermans

"Eerst winst, dan pas denken aan het doelsaldo". Dat was vooraf de boodschap van onze trainer. Het werd al vrij snel duidelijk dat zijn woorden voorspellende waarde hadden. Want Willem II verkocht zijn huid heel duur zaterdagavond.

De eerste helft kwamen ze nauwelijks in de problemen en leken ze zelfs even de bovenliggende ploeg. Een compliment aan de Tilburgers is op zijn plaats, maar eigenlijk moet dat PSV niet kunnen overkomen. Zeker niet in eigen huis. De ploeg leek in een gevecht met zichzelf verwikkeld te zijn.

"10 tegen 12", riep iemand om me heen met een verwijzing naar de scheidsrechter. Niet terecht in mijn ogen. Nijhuis wilde misschien iets te veel laten zien dat hij de baas was, maar als je heel opzichtig gaat protesteren, weet je dat je geel kunt krijgen. En ook op de gele kaarten van Arias, die inmiddels een imposante verzameling prenten heeft en die nu waarschijnlijk zijn glasverzekering aan het checken is, viel niet zoveel af te dingen.

Gelukkig brak Marco van Ginkel toch nog de ban en haalde Luuk de Jong de trekker over vanaf 11-meter. En daarmee blijven we in het spoor van Ajax. Niet meer dan dat. Maar dat is meer dan waar het lange tijd naar uit zag zaterdagavond.

Laatst bijgewerkt : 10 apr 2016 - 8:05