Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > PSV Supporters bezitten ook creatieve gave?

PSV Supporters bezitten ook creatieve gave?

5 jul 2016

In samenwerking met het Eindhoven Museum, wordt er een tentoonstelling georganiseerd in het Van Abbehuis voor de maanden juli en augustus 2016, met als titel "Groeten uit Eindhoven'.

Inwoners van Eindhovense wijken werden gevraagd om met zelf gemaakte kunstwerken, affiches, bij te dragen aan deze tentoonstelling (er worden tevens passende werken uit de collectie van het Eindhoven museum geŽxposeerd). Doelstelling is het realiseren van een stads brede toegankelijke doorlopende tentoonstelling in het Eindhoven Museum.

Inwoners en kunstenaars uit de buurt werden gevraagd om vanuit de eigen beleving onze stad te verbeelden. (Hoe wil je Eindhoven, door jouw ogen, aan een ander laten zien) zo ook een groepje PSV supporters.

Op woensdag 8 juni was het zover, en werden we verwacht in ons stadion bij de Suppotersvereniging waar Anne Rensen (mede-initiatiefneemster) ons al opwachtte. Eigenlijk wisten we totaal niet wat de bedoeling was, en werd het alleen maar moeilijker toen we hoorden dat er geschilderd of getekend moest worden. Oh jee, dat konden we helemaal niet maar Anne zou ons deskundig bijstaan, beloofde ze. Onder de klanken van de generale repetitie van Guus, gingen we aan de slag en de ideeŽn kwamen best snel voor de dag bij de deelnemers.

2,5 uur later waren de deelnemers zover dat hun kunstwerk voldaan kon worden ingeleverd.

Nooit gedacht dat we er ook nog plezier in konden hebben, dit konden we van te voren nooit bedenken. Wij "kunstenaars" ? Laat me niet lachen ! ! !

Zaterdag 2 juli was de opening van de tentoonstelling en ook hier werden wij verwacht in het van Abbehuis. We dachten nog: Wie in godsnaam komt hier nu naar kijken, maar wat was het druk.

Na een 1e ronde langs de kunstwerken en de opening, peilden we toch de meningen van de experts bij onze werken. Vooral het kunstwerk van Marjon was heel populair, daar konden we ons ook zeker in vinden. Elke bezoeker mag dan ook een stem uitbrengen op het kunstwerk dat zijn/ haar voorkeur heeft, en dat deden we natuurlijk ook op een werk van ONS PSV.

Al met al was deze kans op een kunstig werkje creŽren, een geweldige ervaring waar we best trots op waren. Verzin jij eens iets in een kwartier en zet dat ook nog eens op papier terwijl 0% ervaring hebt.

Heb jij zin om deze "kunstwerken" te bezichtigen? Dat kan:
Denk niet: Kunst is toch niet aan mij besteedt, dat dachten wij ook ! ! !
Breng dan gelijk je stem uit, natuurlijk liefst op een van de PSV werken.

Al met al een ervaring waar we trots op zijn, net als de trots op ONS PSV, met dank aan Anne Rensen voor haar deskundig advies.

Laatst bijgewerkt : 5 jul 2016 - 16:17