Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Niet uit te leggen

Blog van Harrie: Niet uit te leggen

23 jul 2016 - Door: Harrie Timmermans

Als je als automobilist te hard rijdt, riskeer je een prent en als je veel te hard rijdt zelfs dat je rijbewijs in beslag genomen wordt. Maar ik heb nog nooit gehoord dat daarna de betreffende weg voor alle verkeer wordt afgesloten.

Wanneer je als uitkeringsgerechtigde een beetje bijverdient en je geeft dat niet op, loop je de kans dat je gekort wordt of als het zwaardere fraude is, dat je voor straf je uitkering verliest. Maar wat zou de reactie zijn als vervolgens alle uitkeringsgerechtigden een sanctie opgelegd zouden krijgen?

Deze voorbeelden, en zo zijn er nog legio te verzinnen, schoten door mijn hoofd nadat de burgemeester van Arnhem de oefenwedstrijd van PSV tegen WBA verbood. Het is toch niet meer uit te leggen dat goedwillende fans, meer dan 99% van de supporters, worden gestraft voor het wangedag van een enkeling.

De autoriteiten hebben de mond vol van de zogenaamde "normalisatie"-agenda. Dat supporters op een zo normaal mogelijke manier naar wedstrijden kunnen. Maar als puntje bij paaltje komt, blijken het loze woorden. Een zorgelijke ontwikkeling. Pak de rotte appels aan maar niet over de rug van de goedwillende supporters.

Laatst bijgewerkt : 23 jul 2016 - 18:58