Home > Nieuws > PSV kan niet stunten tegen Atlético Madrid

PSV kan niet stunten tegen Atlético Madrid

Openingswedstrijd groepsfase eindigt in mineur

13 sep 2016 - Door: Peter Visser

PSV heeft in het eerste Champions League-duel van het seizoen niet kunnen verrassen tegen Atlético Madrid. De Spanjaarden scoorden via Saúl, Andrés Guardado miste een penalty voor PSV.

Tekst: Stan Schrijen

Even leken de Eindhovenaren zichzelf een droomstart te bezorgen, maar een goal van Luuk de Jong werd afgekeurd vanwege een duwfout. Daarna mislukte een pass van Jetro Willems op de aanvoerder van PSV maar net, waarna Atlético-uitblinker Filipe Luis een aantal keer aanvallend van zich liet horen.
Zonder resultaat, maar twee minuten voor rust waren de Spanjaarden wel doeltreffend. PSV kreeg een corner niet weg, waarna Saúl in de linkerbovenhoek binnenschoot. Davy Propper hield er een hoofdwond aan over, en het Philips Stadion een gefrustreerd gevoel. Dat kwam mede door scheidsrechter Martin Atkinson.

Middenin een stevig fluitconcert gaf de Engelsman plotseling een penalty aan Luciano Narsingh, die daar al eerder op gehint had. Een struikelpartij van de buitenspeler leverde nu wel een strafschop op, maar het penaltysyndroom van PSV blijft maar aanhouden. Guardado zag zijn inzet door doelman Jan Oblak uit de hoek gedoken worden.

Na rust kreeg Kevin Gameiro dé kans op 0-2 en kwam Luis er weer doorheen, voordat De Jong een kopballetje produceerde en Jorrit Hendrix hoog over schoot. Met de goed invallende Bart Ramselaar voor Hendrix kwam er een slotfase waarin PSV alsnog een punt had kunnen overhouden aan het treffen met de ploeg van trainer Diego Simeone.

De Jong ontplofte richting de arbitrage nadat hij in het strafschopgebied op een hand kopte, voordat trainer Phillip Cocu tien minuten voor tijd Steven Bergwijn en Gaston Pereiro inbracht. Met de twee invallers binnen de lijnen creëerde PSV nog een viertal kansen. Een schot van Bergwijn, kopballen van De Jong en Pereiro en een poging van Ramselaar brachten echter niet de gewenste gelijkmaker.

Waar Simeone blij was dat met name het typische Atlético spel in de tweede helft de overwinning binnensleepte, baalde Cocu. "De details bepalen de wedstrijd op dit niveau. Soms heb je hier invloed op, soms niet, zoals vanavond. De trainer doelde op het optreden van het Engelse wedstrijdkorps. Maar naast frustratie over het verlies is Cocu ook tevreden. "We hebben meer kansen gecreëerd dan in de achtste finales in het voorjaar tegen de Madrilenen." Zondag staat de topper tegen Feyenoord op het programma. Het team zal er alles op moeten zetten om de knop om te draaien om een herhaling zoals in de lente tegen Ajax te voorkomen.