Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'Ik kan mijn ploeg niets verwijten'

Phillip Cocu: 'Ik kan mijn ploeg niets verwijten'

PSV-trainer baalt van negatief resultaat tegen Feyenoord

18 sep 2016 - Door: Ted Gijsel

PSV-coach Phillip Cocu baalt van de nederlaag in eigen huis tegen Feyenoord (0-1). Cocu zag zijn ploeg hard werken, maar met nul punten van het veld stappen. "Toch kan ik mijn ploeg niets verwijten."

"Wij sluiten een mindere week af", aldus de PSV-trainer. "We hebben twee keer met dezelfde situatie te maken: tegen Atlético en vandaag tegen Feyenoord behalen we geen goed resultaat, terwijl we wel meer verdienden. Feyenoord heeft ons laten komen, ze nodigden ons uit. Dat was in de eerste helft het grootste gevaar: dat we onszelf voorbij zouden lopen."

Keihard werken
"Ik kan mijn ploeg niets verwijten", vervolgt Cocu. "We hebben heel veel energie in deze wedstrijd gestopt, maar het ontbreekt ons momenteel aan finesse. We zijn er ook veel doorgekomen via de zijkanten, hebben veel voorzetten gegeven. Maar wat we ermee doen, en hetzelfde geldt voor corners, dat moet echt beter. Je kunt nóg zo veel spelers voor de goal zetten, maar als je niets met de voorzetten doet… In uitwedstrijden gaan we er beter mee om. En tsja, net na de allergrootste kans van de wedstrijd, voor Pereiro, valt aan andere kant de goal. In de laatste minuut kregen we nog een 100 procent kans, maar die gaat er ook niet in. We moeten als ploeg keihard werken om dat te veranderen."

Spelers uit vorm
Op de vraag hoe het kan dat sommige spelers uit vorm zijn, zoals Luuk de Jong of Andrés Guardado, kon de trainer weinig zinnigs antwoorden. "Er is geen reden voor. Maar het klopt: de finesse is er bij Luuk niet. Hij stopt veel energie in de wedstrijd, werkt hard voor de ploeg en is een heel belangrijke speler. Hetzelfde geldt voor Andrés. Als zulke spelers zich top voelen, heeft dat invloed op het hele team. Maar ik denk dat dat niet de reden is dat we vandaag verloren hebben. Iedereen was bereid hard te werken. Alleen als de goal niet valt, wordt het heel moeilijk."

Van Bronkhorst tevreden
Feyenoordtrainer Giovanni van Bronkhorst was vanzelfsprekend heel blij met de overwinning. "Dit zijn heel belangrijke punten voor ons. Vandaag hebben we tegen een goede tegenstander gespeeld, waar we veel respect voor hebben. We hebben veel energie in deze wedstrijd moeten stoppen en soms hadden we wat geluk. De wedstrijd ging gelijk op, maar als je in laatste tien minuten weet te scoren, geeft dat natuurlijk veel vertrouwen. We sluiten een topweek af met overwinningen op ADO Den Haag, Manchester United en nu PSV. Daar heb ik mijn team een heel groot compliment voor gegeven."

Feyenoord op titelkoers
Natuurlijk werd Van Bronkhorst, na zes overwinningen uit evenveel wedstrijden, gevraagd naar of hij al over een landstitel nadenkt. "We wilden een heel goede start maken van de competitie. Als je dan zes keer wint, dan kan het niet beter. Natuurlijk, ons doel is om kampioen te worden. Daar gaan we elke dag goed mee om, we stoppen er veel arbeid in om steeds klaar te zijn voor de volgende wedstrijd. En: je speelt een competitie niet om vierde of vijfde te eindigen. We zullen dit moeten volhouden om tot het einde mee te doen in de race om de prijzen."

Laatst bijgewerkt : 18 sep 2016 - 17:15