Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: De dode hoek van scheidsrechter Makkelie

Blog van Harrie: De dode hoek van scheidsrechter Makkelie

25 sep 2016 - Door: Harrie Timmermans

De dag na de wedstrijd Ajax FC Utrecht kreeg ik bezoek van PowNews. Presentatrice Janneke probeerde me uitspraken te ontlokken over de onterechte strafschop die scheidsrechter Makkelie had toegekend en PSV mogelijk de titel kostte. Ik bleef mild en hield het op een menselijke fout en ze kon onverrichter zaken huiswaarts.

Gisteren gaf diezelfde scheidsrechter Makkelie een zwaar omstreden penalty aan Excelsior. Meteen zag ik allerlei complottheorien voorbij komen op internet. Alsof Makkelie een geheime missie heeft om PSV het leven zuur te maken.

Onzin natuurlijk. Wat Makkelie wl heeft, is een dode hoek waar het gaat om het beoordelen van strafschoppen. En dat is natuurlijk wel heel erg hinderlijk. En zo zag de scheidsrechter wel meer momenten over het hoofd. Maar dat is geen complot, eerder onkunde.

De spreekkoren met verwijzingen naar het oudste beroep van de wereld hadden daarom achterwege moeten blijven. Die gaven onnodig voeding aan slechte beeldvorming over supporters. En ik weet ook niet of de betreffende beroepsgroep vergeleken wil worden met een voetbalscheidsrechter.

Laatst bijgewerkt : 25 sep 2016 - 9:51