Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Arjen Robben bedankt PSV-fans: 'Waardering doet me heel goed'

Arjen Robben bedankt PSV-fans: 'Waardering doet me heel goed'

Oud-PSV’er en Bayern-vedette kijkt uit naar return in Eindhoven

20 okt 2016 - Door: Ted Gijsel

Arjen Robben was vanzelfsprekend erg tevreden met het resultaat van de Champions League-wedstrijd van 'zijn' Bayern München tegen PSV (4-1). Ook had de van een blessure herstelde vedette genoten van de PSV-supporters, die langdurig Robbens naam scandeerden. "Zoiets is echt niet vanzelfsprekend."

Bayern-trainer Carlo Ancelotti gunde Arjen Robben in de 87e minuut een publiekswissel. De Bayern-fans klapten hun handen stuk, maar ook de 4.000 aanwezige PSV-fans lieten Robben rondom de wissel én na afloop weten hem niet vergeten te zijn door hem vurig toe te zingen. "Heel bijzonder", reageert Robben na de wedstrijd. "Zoiets is me nog nooit overkomen in mijn periode in Duitsland. Dat was genieten. Met het resultaat van de wedstrijd erbij was het dus eigenlijk dubbel genieten. Het was te gek, de reactie van de PSV-fans heeft me heel goed gedaan. Ik wil ze er dan ook heel erg voor bedanken. Het is heel bijzonder om zulke waardering te krijgen, dat is echt niet zomaar vanzelfsprekend. Alle complimenten voor de fans."

Verdiend gewonnen
In zijn terugblik op de wedstrijd was Robben realistisch. "Over het algemeen hebben we goed gespeeld, veel aangevallen en veel kansen gecreëerd. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen, maar kort voor de pauze en meteen erna hebben we te veel toegelaten." Robben was vrij positief over het spel van PSV, dat door Bayern toch resoluut naar een nederlaag werd gespeeld. "Ik vind dat PSV gegroeid is, er zit zeker wel een stukje volwassenheid in de ploeg, mede dankzij de ervaring van vorig seizoen."

Vol gas in eigen stadion
"In het begin kwam PSV er echter niet aan te pas", vervolgt Robben. "Maar dat had ook met ons te maken. We gaven vol gas, zeker in ons eigen stadion willen we altijd domineren en het spel controleren. Toch zag je dat PSV gevaarlijk kan zijn op de momenten dat wij wat meer toelieten."

'Ik kan nog beter worden'
Over zijn eigen spel is Robben tevreden. "Het was goed, ik was bij drie van de vier goals betrokken. Zeker in de tweede helft zat ik er lekker in. Het kan altijd beter, maar ik moet natuurlijk ook nog in mijn ritme komen. Ik heb zes maanden niet gespeeld, maar ik kan toch dit niveau nu alweer halen. En er zit zeker nog wel wat ruimte, ik heb het gevoel dat ik nog beter kan worden."

Ooit terug naar PSV?
Verschillende journalisten stelden Robben, wiens contract aan het einde van het seizoen afloopt, vragen over zijn toekomst. Of hij de ambitie heeft om ooit nog bij PSV te spelen, bijvoorbeeld. "Dat weet ik niet. Ik kijk niet zo ver vooruit, ik ben momenteel gewoon met Bayern bezig. Mijn contract loopt af, maar ik ben niet echt bezig met de toekomst."

Lekker voetballen
Robben gaf wel aan dat de contacten met zijn oude clubs in Nederland (naast PSV is dat FC Groningen) goed zijn. "We weten wat we aan elkaar hebben. Groningen is mijn thuis, het is de bedoeling om er weer te gaan wonen als ik klaar ben met voetballen. Met PSV heb ik ook een klik. Ik kom er graag en heb nog veel contact met mensen die er werken. Het is bijzonder om tegen PSV te spelen, en nog een tikkeltje meer om over twee weken in het Philips Stadion te voetballen en twee nachtjes in Eindhoven te slapen. Maar voor wat betreft de toekomst: Ik wil gewoon fit blijven, plezier hebben en lekker voetballen."

Laatst bijgewerkt : 23 okt 2016 - 12:29