Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Marco van Ginkel meteen belangrijk voor PSV

Marco van Ginkel meteen belangrijk voor PSV

PSV start nieuwe jaar met goede overwinning

14 jan 2017 - Door: Stijn Slaats

De kerstkilo's zijn verdwenen, het trainingskamp achter de rug. Vanavond start voor PSV de belangrijke tweede helft van het seizoen waarin de Rood-Witten acht punten achterstand op koploper Feyenoord moeten slechten. In het eerste officiële duel van het kalenderjaar 2017 ontvangen de Eindhovenaren het Rotterdamse Excelsior, waar oud-PSV'er Mitchell van der Gaag als trainer aan het roer staat. Tot zover vonden er deze winter twee wisselingen plaats binnen de selectie van Phillip Cocu: Luciano Narsingh verhuisde naar Swansea City in de Premier League terwijl Marco van Ginkel op huurbasis terugkeerde in het Philips Stadion. De middenvelder start direct in de basisformatie.

Dezelfde Van Ginkel drukt meteen zijn stempel op het spel van PSV. Een steekpass van Davy Pröpper lijkt te smoren in het strafschopgebied maar Van Ginkel schiet de bal onder Hahn door binnen. Er is ruim een half uur gespeeld en Feyenoord-huurling Warner Hahn heeft al heel wat ballen uit zijn doel weten te ranselen. PSV zoekt namelijk vanaf het beginsignaal de aanval en de Excelsior-keeper moet al snel een vrije trap van Guardado pareren. Van Ginkel stuit vervolgens op de benen van Hahn en de goalie tikt ook een kopbal van Luuk de Jong over de lat. Bart Ramselaar is het gevaarlijkst als hij zijn dribbel besluit met een schot op de lat. De PSV'ers combineren goed maar kunnen het net nog niet vinden. Totdat Van Ginkel toeslaat. Daarna krijgt Hahn nog een hand achter een schot van Pereiro en vliegt een omhaal van De Jong centimeters van de paal voorlangs. Excelsior krijgt via Stanley Elbers één goede kans. Met een beetje meer controle had Elbers de gelijkmaker kunnen scoren maar de bal gaat hoog over het doel van Jeroen Zoet.

Pröpper verdubbelt de score
Terwijl de natte sneeuw neerdaalt op het veld sticht Excelsior het eerste gevaar na de rust. Hicham Faik legt aan voor een vrije trap vanuit de punt van het strafschopgebied. Hij dwingt Zoet tot een zogenaamde Glanzparade, de doelman zweeft naar de kruising en legt de bal over de doellat. Bart Ramselaar treft aan de andere kant Hahn op zijn pad en ook op een kopbal van Pereiro heeft de keeper van de Rotterdammers in twee etappes een antwoord. Net als een paar seizoen geleden namens PEC Zwolle voorkomt de doelman dat zijn ploeg meer averij oploopt. Hij is echter kansloos als PSV, na een corner van Excelsior, razendsnel het veld oversteekt. Zoet gooit uit, Guardado ziet Pröpper diepgaan en verstuurt een prima pass. Pröpper controleert de bal en schuift de bal behendig langs de uitkomende Hahn: 2-0. De Jong mist daarna een open kans als hij alleen op Hahn af mag gaan. De spits schiet te gehaast over. Ook Ramselaar mikt te hoog in kansrijke positie. De thuisclub doet er alles aan om de score op te voeren terwijl de sneeuwvlokken langzaam het veld witter kleuren en de oranjeroze bal zijn intrede doet. Gastón Pereiro brengt het stadion in vervoering met een fijne dribbel maar zijn schot wordt geblokt. Ondanks het grote veldoverwicht weten de Eindhovenaren Hahn niet nog een keer te passeren. PSV start 2017 met een goede overwinning en voert de druk op Feyenoord en Ajax een beetje op.

Laatst bijgewerkt : 14 jan 2017 - 22:22