Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Enerverende wedstrijd met PSV als terechte winnaar'

'Enerverende wedstrijd met PSV als terechte winnaar'

Trainer Phillip Cocu blij met mentaliteit team tegen SC Heerenveen

22 jan 2017 - Door: Peter Visser
Phillip Cocu

Na afloop van de wedstrijd tegen Heerenveen was er volgens Cocu maar één terechte winnaar: PSV Tijdens de persconferentie hadden zowel de PSV-trainer als collega Jurgen Streppel veel woorden nodig om de net afgelopen voetbalthriller te analyseren

Door Peter Vos


Streppel had een andere mening over de met 4-3 van PSV verloren wedstrijd: "We hebben verschillende momenten in de wedstrijd de kans gehad om deze wedstrijd definitief naar ons toe te trekken, maar dat verzuimd om te doen. De eerste twintig minuten waren wij de baas in Eindhoven met zeer goed voetbal en een prachtige goal van Ghoochannejhad. Voor rust had Heerenveen het moeilijk met de druk van PSV, maar dat verdween toen Kobayashi kort voor de verdediging ging spelen. Ook de tweede voorsprong; de 2-3 uit een corner was een tactisch goede goal waar we op getraind hadden. Het verschil lag hem in de power van PSV in de slotfase. Het alles of niets voetbal wat ze op de mat legde heeft ons de wedstrijd gekost."

Cocu en Streppel waren het wél eens over de amusementswaarde van de wedstrijd. Cocu: "Het was een enerverende wedstrijd, ook als neutrale toeschouwer om dit te zien. Ik ben het meeste tevreden met de omschakeling na tegenstand zoals de achterstand en de weer gemiste penalty. De mentaliteit in de slotfase van spelers als Moreno heeft ons de winst opgeleverd, zij het enigzins fortuinlijk. Wat natuurlijk wel een zorg blijft is het penaltyprobleem. Al die gemiste strafschoppen kunnen ons aan het eind van de rit duur komen te staan."

Laatst bijgewerkt : 22 jan 2017 - 20:09