Home > Nieuws > Klutsdoelpunt Pröpper bezorgt PSV de volle buit

Klutsdoelpunt Pröpper bezorgt PSV de volle buit

Eindhovenaren nog zonder puntverlies in 2017

28 jan 2017 - Door: Stijn Slaats

Na twee thuiswedstrijden op rij maakt de PSV-selectie zich op voor het lastige uitduel tegen Heracles Almelo. Hier verloren de Eindhovenaren voor het laatst een uitwedstrijd in de Eredivisie. Op 19 september 2015 versloegen de Heraclieden op eigen kunstgras PSV met 2-1. Vanavond moeten de Rood-Witten drie belangrijke punten veroveren om de druk op Feyenoord en Ajax, die zondag in actie komen, maximaal te houden

Nicolas Isimat-Mirin start vanavond in de basis als vervanger van Héctor Moreno. De Mexicaan was vorige week matchwinner tegen SC Heerenveen maar geschorst voor de ontmoeting in Almelo. Binnen twee minuten krijgen de Eindhovenaren een grote kans om de score te openen. Heracles-keeper Bram Castro redt echter met zijn been op een schot van Gastón Pereiro. De thuisploeg combineert daarna beter en als Armenteros in de tang gaat bij Schwaab, is scheidsrechter Blom onverbiddelijk: strafschop. De topscorer van Heracles neemt zelf plaats achter de bal maar ziet zijn inzet gestopt door Jeroen Zoet. De doelman duikt goed naar links en krijgt zijn hand achter het leer. PSV lijkt wakker geschud. Een vrije trap van Guardado zeilt net voorbij de tweede paal. Luuk de Jong krijgt zijn voet niet goed tegen een voorzet van Willems. Een andere poging van de PSV-captain eindigt in het zijnet. Bruns en Pelupessy zijn namens Heracles vooral gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. Net voor rust zet Willems een aanval op die via Pröpper richting het vijandelijke doel gaat maar Castro komt niet in de problemen.

Laatste woord voor Davy Pröpper
De tweede helft is vijf minuten oud als regisseur Guardado op links Willems bedient. Die laatste geeft voor en Ramselaar staat helemaal vrij om af te drukken. Castro krijgt zijn hand nog achter de bal maar die is te hard ingeschoten en valt toch binnen: 0-1. Vijf minuten later weer raak maar de vlag is al omhoog: het doelpunt van Pröpper telt niet. Nog geen twee minuten later wordt ook een treffer van De Jong, na een goed ingestuurde corner, wegens buitenspel afgekeurd. Castro voorkomt na ruim een uur spelen met een reflex een doelpunt op een kopbal van Van Ginkel. PSV domineert maar een geldig tweede doelpunt laat op zich wachten. Luuk de Jong glijdt de bal net naast na weer een goede aanval. Dan, haast uit het niets, slaat Heracles toe. Clubtopscorer Armenteros knalt na een voorzet van de rechterflank de gelijkmaker hoog tegen de touwen. Heracles wordt beloond voor de positieve spelopvatting. Bijna brengt een Heracles-speler verlossing voor PSV als Te Wierik zijn doelman lijkt te verrassen maar de bal hobbelt over de achterlijn. De Eindhovenaren lijken opeens slordiger en de Heracles-defensie blijft vrij gemakkelijk overeind. Totdat Pröpper via de kluts raak schiet: 1-2. Siem de Jong vindt daarna nog Castro op zijn weg die de bal op de doellijn wegduikt. Dit keer verlaten de manschappen van coach Cocu Almelo zonder schade en houden zo Feyenoord en Ajax in het vizier.