Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Cocu: 'We raakten niet in paniek'

Cocu: 'We raakten niet in paniek'

PSV-coach blij met overwinning in traditioneel lastig duel

28 jan 2017 - Door: Stan Schrijen & Stijn Slaats

Tijdens het persmoment na afloop van de wedstrijd was Phillip Cocu blij met het vertrouwen dat zijn team nu heeft om laat in de wedstrijd de overwinning over de streep te trekken. Heracles-coach John Stegeman complimenteerde zijn elftal met de manier waarop PSV met lef bestreden werd.

"Voor ons is Hercales-uit traditioneel een lastige wedstrijd. We begonnen goed maar daarna waren we matig in de eerste helft en slordig in de passing. Heracles speelde met lef en durf om onder onze vroege pressing uit te komen. Ze zijn meer gewend op deze ondergrond te spelen en we hadden meer moeite daarmee. We moeten Heracles daarvoor complimenteren. In tweede helft waren we scherper en hadden we meer beweging. We creŽerden meer mogelijkheden. De 1-1 was even schrikken, we hadden het duel al moeten beslissen. Toch merkte ik dat er door de overwinning op Heerenveen vertrouwen zat in de ploeg. We raakten niet in paniek en met enig geluk valt de goal en behalen we een belangrijke overwinning."

Heracles-coach John Stegeman deelde complimenten uit aan zijn eigen ploeg. "We hebben met lef gespeeld tegen goede ploeg, vervelend dat we de penalty niet scoren. We hebben hartstochtelijk gezocht op een voetballende manier naar voren te spelen. Ik heb vanavond veel goede dingen gezien en dat is seizoen nog niet heel vaak zo geweest. Grote klasse dat we dit tegen een topploeg zo speelden. In mijn ogen hadden we een punt verdiend en het is vervelend lege handen om met lege handen te staan. PSV beschikt over goede spelers met veel individuele klasse en dan zit er een moment tussen waar ze heel effectief zijn. We zijn nog met 4 spitsen gaan spelen en scoren een fantastische goal. We wilden vol voor de winst gaan. Het werd een open wedstrijd. Na de 1-2 waren we niet meer bij machte om het om te draaien."

Laatst bijgewerkt : 18 feb 2017 - 22:16