Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Frank Lammers regisseur Geheimen van de Herdgang, tickets nu beschikbaar

Frank Lammers regisseur Geheimen van de Herdgang, tickets nu beschikbaar

3 feb 2017 - Door: DvG

Frank Lammers gaat de PSV-musical 'Geheimen van De Herdgang' regisseren. Op 1 en 2 september 2017 vindt in het Philips Stadion in Eindhoven een spectaculair musicalspektakel plaats ter eerbetoon aan clubiconen Harrie van Kemenade en Harry van Raaij. Kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via PSV.nl/tickets.

'Droom komt uit'
Frank Lammers regisseerde eerder dit jaar de film 'Of ik gek ben' met Mike Weerts in de hoofdrol. "Ik heb gezegd dat ik graag dingen doe waarvan ik niet weet of ik ze kan. Maar ik weet nu dat regisseren mij ligt en heel belangrijk, mijn hart gaat sneller kloppen van PSV. Ik ben een echte fan en om dit eerbetoon op te mogen voeren in het Philips Stadion met de spectaculaire LED-verlichting als decor is een droom die uitkomt", zegt Lammers.

Hart van PSV
De voorstelling 'Geheimen van De Herdgang' zit boordevol anekdotes over topsport, gebeurtenissen van voor en achter de schermen en alles wat plaatsvond op en rond het hart van PSV: sportcomplex De Herdgang. Het verhaal vertelt over de liefde voor het voetbal en over hoe belangrijk uitbater Harrie van Kemenade en oud-voorzitter Harry van Raaij bleken voor PSV. De voorstelling wordt begeleid met PSV-gerelateerde livemuziek en uitgevoerd door professionele acteurs en performers die PSV een warm hart toedragen. Kaarten voor 'Geheimen van De Herdgang' zijn te koop via PSV.nl/tickets
.

PSV-DNA
De voorstelling wordt gemaakt door Eindhovens theaterproducent Het Nieuwe Theater, in samenwerking met PSV, Supportersvereniging PSV en Brabant C. Voor de ontwikkeling van de verhaallijnen in het script wordt op dit moment met alle geledingen van PSV (huidige selectie, directie, oud-spelers, prominenten, supporters en pers) gesproken. Scriptschrijver Lucas de Waard wil zo het unieke PSV-DNA in een avondvullende locatievoorstelling vatten.

Na de dood van Harrie van Kemenade in 2014 zei oud PSV-keeper Hans van Breukelen dat Harrie eigenlijk een boek had moeten schrijven: 'Dat was een bestseller geworden. Hij wás PSV.' "Dat bracht ons op het idee om een eerbetoon aan hem te maken", zegt Eckhardt. Na gesprekken met zijn kinderen Paul en Liesbeth van Kemenade omarmden Toon Gerbrands namens PSV, Hans van Breukelen en Harrie Timmermans (voorzitter Supportersvereniging PSV, red.) het idee.

Eckhardt: "De diensten die Harrie aan De Herdgang heeft bewezen en het boegbeeld dat hij was voor de club, blijft een onuitwisbare herinnering voor alle PSV'ers. Rode draad in ons verhaal is zijn vriendschap met Harry van Raaij. Zij kenden als geen ander de verhalen over alles binnen PSV. Harrie stond dicht bij de spelers. Veel van de prachtige verhalen en gebeurtenissen zijn bij het grote publiek vaak niet bekend. Ze zijn echter té bijzonder om niet te delen."


In ons komende clubblad "De PSV Supporter" staat een uitgebreid interview met Frank Lammers en de mensen van het Nieuwe Theater Mis hem niet!

Laatst bijgewerkt : 3 feb 2017 - 13:24