Home > Nieuws > Stroeve overwinning PSV op N.E.C.

Stroeve overwinning PSV op N.E.C.

Matige generale repetitie op topduel in De Kuip

18 feb 2017 - Door: Stijn Slaats

Voordat de PSV'ers aan het uitduel tegen Feyenoord mogen denken, moet er eerst van N.E.C. gewonnen worden. De Eindhovenaren hebben in 2017 nog geen puntverlies geleden met vijf overwinningen op rij maar ook concurrenten Feyenoord en Ajax morsten nog geen kruimel.

Phillip Cocu beloont vanavond Steven Bergwijn met een basisplaats na zijn goede optreden tegen FC Utrecht. PSV begint slordig aan de wedstrijd en toont pas na tien minuten iets beter aanvalsspel. De Jong geeft voor maar Pröpper krijgt de bal net iets te ver achter zich waardoor zijn inzet ruim naast dwarrelt. Na twintig minuten wordt Steven Bergwijn in het zestienmetergebied van zijn sokken gelopen: strafschop. Marco van Ginkel schiet overtuigend de 1-0 binnen. Het lijkt een eenzijdig duel te worden maar voor écht veel gevaar zorgen de Eindhovenaren niet. N.E.C.-keeper Joris Delle krijgt enkel een kopbal van Pröpper te verwerken. Na een half uur spelen komt de tegentreffer van de Nijmegenaren daarentegen uit de lucht vallen. Ali Messaoud loopt tegen een voorzet van Fomitschow aan en schiet zo de bal hoog tegen de touwen. PSV stelt in het vervolg van de eerste helft daar enkel nog een gevaarlijke vrije trap van Guardado tegenover. Zijn gekruld schot landt op het doel.

Ramselaar weer belangrijk, De Jong gooit het duel op slot

De PSV-fans krijgen in de rust de gelegenheid afscheid te nemen van de in de winterstop vertrokken Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon. Tien minuten in de tweede helft schiet Bart Ramselaar PSV weer op voorsprong. Na een pass van Pröpper op Van Ginkel blijft de bal in de doelmond liggen en kan Ramselaar van dichtbij raak mikken. Ali Messaoud mag daarna aanleggen voor een vrije trap maar Zoet staat goed opgesteld. PSV voetbalt in een te laag tempo om de Nijmeegse defensie te verontrusten. Hendrix probeert het met een afstandsschot, met moeite gepakt door Delle. De Eindhovenaren komen goed weg Dumic afgevlagd wordt wegens buitenspel. Zijn doelpunt teltt niet. Zoet moet zich vervolgens strekken om een poging van Mohamed Rayhi uit zijn doel te houden. In de blessuretijd belandt een stiftje van Moreno op de lat alvorens Luuk de Jong het duel op slot gooit: 3-1. De Eindhovenaren boeken zo hun zesde winstpartij op rij en blijven volop in de achtervolging op titelrivalen Feyenoord en Ajax.