Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Het is hier geen speeltuin!'

'Het is hier geen speeltuin!'

Persconferentie: Cocu blij met uiteindelijke 4-1 uitslag

14 mei 2017 - Door: Peter Visser & Peter Vos
Phillip Cocu

Waar Ron Jans nog zich nog aan het verbazen is over het laatste kwartier aan speeltijd voor zijn club Zwolle in dit voetbaljaar, kijkt trainer Phillip Cocu al naar volgend seizoen.

Door Peter Vos


"Het gemis aan goede buitenspelers is ook deze wedstrijd weer duidelijk zichtbaar geworden. In de winterstop hebben we na het vertrek van Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon gekeken naar waardige vervangers, maar die toen niet gevonden. Nu is het prioriteit om in de zomerstop wl goede vleugelaanvallers te vinden!" analyseert de trainer van PSV.

De wedstrijd tegen Zwolle bekeek Cocu met gemengde gevoelens: "In de eerste helft ontbrak het aan tempo en moesten de elf spelers erg wennen aan de opstelling. We konden de spitsen Jurgen Locadia en Luuk de Jong niet laten starten, vandaar de keuze voor Sam Lammers. Deze laatste wedstrijd hebben we serieus voorbereid. Ook met de vele jeugdspelers op de bank. Het is hier geen speeltuin, deze wedstrijd wilden we gewoon winnen! Uiteindelijk is dit met de vier goals in de slotfase gelukt en hebben we een mooie afsluiting van dit seizoen."

Ron Jans waande zich lang in een comfortabele positie. "PSV speelde een veel te laag tempo, waardoor wij makkelijk in de wedstrijd bleven. Met de fout van Jeroen Zoet kregen we ook nog de voorsprong, die we ook na rust eenvoudig konden vasthouden door compact te spelen. En toen kwam die slotfase met vier goals! Als speler heb ik hier ooit wl met succes een voorsprong verdedigd, maar helaas ging een herhaling van die droom in de slotfase verloren."

Cocu wenst Jans nog een fijne sabbatical en mag na de vakantieperiode voor de selectie in juni aan de slag voor een vernieuwde selectie, een frisse mentaliteit en een scherp team in aanloop van de voorrondes Europa League in juli.

Laatst bijgewerkt : 16 mei 2017 - 7:48