Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Mark van Bommel veld afgelopen dinsdag geopend

Mark van Bommel veld afgelopen dinsdag geopend

18 mei 2017 - Door: DvG

Onder grote belangstelling van pers en publiek heeft Mark van Bommel dinsdagmiddag op De Herdgang het Mark van Bommel-veld officieel geopend. Het veld, gelegen aan de jeugdzijde van het sportcomplex van PSV, zal worden ingezet ten behoeve van de jeugdopleiding van PSV en de maatschappelijke projecten van de PSV Foundation.

Uniek
Het Mark van Bommel-veld is uniek in Nederland. Door een speciale hekconstructie kan het kunstgrasveld worden vergroot en verkleind, waardoor de PSV-jeugdopleiding verschillende spel- en trainingsvormen op het veld kan uitvoeren. Op de boarding rondom het veld staan de logo's van de clubs waar Van Bommel in zijn carrière voor speelde afgebeeld. Ook het embleem van het Nederlands elftal, waar de voormalig PSV-aanvoerder 79 maal voor in actie kwam, staat op de boarding vermeld. Diezelfde boarding is door Van Bommel bewust laag gehouden, zodat het veld in alles voetbal uitstraalt.

Eerste in Nederland
Na een officieel woord van technisch manager Marcel Brands en Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV, verrichte Van Bommel zelf de openingshandeling van het naar hem genoemde trainingsveld. "Als dank voor mijn afscheidswedstrijd in 2013 wilde ik iets doen voor PSV. Al snel kwamen de club en ik op het idee een bijzonder, nog niet in Nederland bestaand, veld aan te leggen dat ook een maatschappelijk doel zou dienen. Verschillende jeugdteams en maatschappelijke projecten van de club maken inmiddels gebruik van dit veld, maar het wordt op zaterdag ook door kinderen die met hun ouders naar wedstrijden komen kijken gebruikt. Dat is precies de bedoeling", aldus de clubicoon.

Afscheidsduel
Het Mark van Bommel-veld is aangelegd naar aanleiding van Van Bommels afscheidswedstrijd in de zomer van 2013. Het geld dat destijds met dat duel is opgehaald is door Mark van Bommel beschikbaar gesteld voor de aanleg van het innovatieve veld. Daarnaast heeft PSV een bijdrage van de Supportersvereniging PSV ontvangen om de aanleg van het veld te realiseren. "Ik ben heel dankbaar dat de supportersvereniging dat wilde doen. Het is een veld door de fans en voor de fans."

Laatst bijgewerkt : 18 mei 2017 - 9:36