Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Blog van Harrie: Afscheid Henny van Luijt

Blog van Harrie: Afscheid Henny van Luijt

26 mei 2017 - Door: Harrie Timmermans

De Henny zoals ik die heb leren kennen, was bepaald geen spraakwaterval, daarom vond ik hem ook zo'n ijzersterk duo vormen met Kees. Kees die altijd druk is en je de oren van de kop kan kletsen, Henny was de stille kracht waaraan je zag dat hij erg genoot.

Een echte vent om te zien. Een goeie kop met een vriendelijke uitstraling. Iemand die het de mensen naar de zin wilde maken. En daarvan ook kon genieten.

Hij was een belangrijk lid van de PSV-familie en ging ook graag mee op reis. Afgelopen oktober mocht ik nog een avond met hem doorzakken in München. Vlak bij de Marienplatz schoof ik aan bij Henny die daar was in het gezelschap van Frank en Dirk, ook bij andere reizen was Henny van de partij.

Na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, was het feest in ons home. Niet dat er sportief wat te vieren was, want de derde plek voor onze club is zelfs een beetje beschamend. Maar om dank je wel te zeggen aan onze trouwe gasten.

Buiten voor de frietkraam trof ik Henny. Achteraf zou blijken voor de laatste keer. Kelly Pfaff was net begonnen aan haar optreden en ik was toe aan een frietje, Henny aan shagje. Dat was een trouwe metgezel en het bezorgde hem die mooie, diepe, zware stem.

Ik complimenteerde hem voor de organisatie van de middag, die was weer tiptop in orde. Organiseren en leven in de brouwerij brengen, dan kon je wel aan Henny en Kees overlaten. En niet alleen in ons home maar ook op de ijsbaan.

Eerlijke gezelligheid, met een bierglas met voldoende inhoud, wat goed wordt getapt tegen een schappelijke prijs. Terecht was er trots toen de in het Stadion naast gelegen "Coen en Willy" de deuren moest sluiten wegens onvoldoende klandizie. Met gelikte marketing maak je nog geen echte sfeer, daarvoor moest je toch echt bij Henny en Kees zijn.

Toen kwam de klap… Ongeloof en verdriet en medeleven met Marian en Mike en met iedereen die Henny in zijn of haar hart heeft gesloten. Dat zijn er velen. Zo bleek uit de reacties op facebook en zo blijkt ook vandaag uit de komst van iedereen vandaag.

Ons clublied biedt hopelijk houvast in droeve tijden. Een zinsnede luidt: "En komen er tijden van veel tegenslag, dan zullen wij tonen wat vriendschap vermag".

Een vriend is heen gegaan. Met vriendschap kunnen we de last van dit verlies samen delen. Ik wens iedereen heel veel sterkte. Eendracht maakt macht. Hennie, namens het bestuur en de leden van de Supportersvereniging PSV: houdoe en bedankt!

Laatst bijgewerkt : 26 mei 2017 - 19:28