Home > Nieuws > Blamage PSV tegen NK Osijek: 0-1

Blamage PSV tegen NK Osijek: 0-1

Eindhovenaren lijden gezichtsverlies in derde voorronde EL

27 jul 2017 - Door: Ted Gijsel

PSV heeft zich lelijk te kijk gezet in de derde voorronde van de Europa League. Tegen NK Osijek uit Kroatië leed de ploeg een ronduit blamerende 0-1 nederlaag.

Supporters die op spektakel of snel vuurwerk hadden gehoopt, kwamen bedrogen uit. PSV speelde onder aanvoering van captain Marco van Ginkel weliswaar met enige dreiging, maar koos ook voor weinig risico's achterin. Het gevolg: een vlakke eerste helft die maar enkele oplevingen kende. Als iemand de score had kunnen openen, was het Luuk de Jong. De spits kreeg zeker drie goede kansen, waarvan één met het hoofd, maar wist het net niet te vinden. Van NK Osijek had PSV weinig te duchten, al kwam Robert Mudražija een paar keer gevaarlijk door.

Penalty
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: in een te traag tempo. In de 55e minuut kondigde het noodlot voor PSV zich aan: Daniel Schwaab speelde de bal veel te kort terug op Jeroen Zoet, Eros Grezda onderschepte, maar stuitte op volle snelheid op de PSV-doelman. Een minuut later was het wel 0-1: Joshua Brenet duwde in het strafschopgebied Mudražija omver. Borna Barišic benutte de penalty.

Debuut Lozano
Korte tijd daarna claimde Jürgen Locadia een strafschop aan de andere kant, maar scheidsrechter Dallas zag niets in de charge van Mudražija. In de 65e minuut appelleerde ook Steven Bergwijn voor een strafschop, maar zijn oogst was geel vanwege een schwalbe. Toen stond dé aanwinst van dit seizoen al in het veld: Hirving Lozano. Hij speelde actief en kreeg in de 75e minuut een prima kans, waar ook Schwaab (kopbal) en Bergwijn (diagonaal schot en een snoeiharde pegel op de paal) dichtbij de 1-1 waren.

Machteloos PSV
In het restant van de wedstrijd nam de frustratie op het veld en de tribunes toe. PSV kreeg kansen, maar benutte ze niet. Osijek vond het allemaal prima, vertraagde waar het kon en PSV bleek ook in de slotfase niet bij machte de Kroaten op de knieën te krijgen. De beste kans was in de laatste minuut zelfs nog voor de bezoekers.