Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "De mentaliteit van met tien man spelen blijft een mysterie"

"De mentaliteit van met tien man spelen blijft een mysterie"

Persconferentie PSV - Feyenoord

17 sep 2017 - Door: Peter Visser
Phillip Cocu

Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst blijken het opvallend vaak eens te zijn op de persconferentie van PSV-Feyenoord. Beide trainers -en vrienden- zijn realistisch na afloop van de topper met twee gezichten.

Door Peter Vos


Van Bronckhorst was logischerwijs teleurgesteld: "Uiteraard was het een slecht begin, maar na 20 minuten kwamen we in de wedstrijd. Het kwam op duelkracht aan en met name in de tweede helft lag dat in ons voordeel. Zo won Karim El Ahmadi al zijn duels na rust. Er was durf om te spelen en gek genoeg controleerden we de wedstrijd nŠdat we door de rode kaart van Steven Bergwijn met tien man kwamen te staan. Toch sta je aan het einde met lege handen, ook door de knappe reddingen van Jeroen Zoet."

Cocu verbaast zich hardop over de wedstrijd waarin PSV twee verschillende gezichten liet zien. "Het blijft een mysterie, als je met tien man speelt ga je voor elkaar nog harder knokken en kun je gevaarlijk worden, wij hadden dat ook tegen Heerenveen. Gek genoeg kan dat niet met elf man. De eerste helft zag ik een kampioenswaardig team, maar de tweede helft leek nergens op. Elke tweede bal was voor Feyenoord en we verloren nagenoeg alle duels. Terwijl ik in de rust nog aangedrongen had om de pressie uit de eerste helft door te zetten in de tweede helft. …ťn ding is wel prettig, het is makkelijker een keer kritisch zijn na een gewonnen topper."

Laatst bijgewerkt : 17 sep 2017 - 20:00