Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Cocu: 'Luuk gaf het juiste antwoord door te scoren'

Cocu: 'Luuk gaf het juiste antwoord door te scoren'

3 dec 2017 - Door: Stan Schrijen & Stijn Slaats

Na afloop van de wedstrijd PSV-Sparta Rotterdam sprak Phillip Cocu van een verdiende overwinning voor PSV en gaf hij uitleg waarom Steven Bergwijn in de basis begon ten koste van Luuk de Jong

" We begonnen goed in de openingsfase. We besloten met Steven Bergwijn te starten om zo te zorgen voor veel positiewisselingen. Dat ging goed, we waren gevaarlijk voor de goal maar naarmate het duel vorderde, werden we te statisch. We gingen te veel lopen met de bal en dat zorgde voor balverlies waardoor we Sparta de mogelijkheid gaven gevaarlijk te worden. Daarom besloten we in de rust te wisselen en Luuk de Jong te brengen. Luuk gaf het juiste antwoord door te scoren en ik ben blij voor hem dat hij de goal maakte. Helaas hebben we niet vaker kunnen scoren. Toch was het een verdiende overwinning vandaag."

Alex Pastoor, coach van Sparta Rotterdam: "Het doet me deugd dat we tot de laatste seconde in de wedstrijd zijn gebleven. Na verloop van tijd gaven we steeds minder weg al hebben we zelf weinig kansen afgedwongen, op enkele losse flodders na uit de tweede lijn. Ik beschouw het maar als compliment naar mijn team toe dat PSV in de slotfase ging tijdrekken om de overwinning over de streep te trekken."

Laatst bijgewerkt : 5 dec 2017 - 10:23