Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Deze wedstrijd had niet gespeeld mogen worden'

'Deze wedstrijd had niet gespeeld mogen worden'

Persconferentie AFC Ajax - PSV Eindhoven

10 dec 2017 - Door: Peter Visser & Peter Vos

Trainer Marcel Keizer was uiteraard blij met de overwinning op PSV. Ondanks dat vond de Amsterdammer dat de wedstrijd niet gespeeld had mogen worden. Ook trainer Phillip Cocu had kritiek op het doorgaan van de topper, maar was verder gelaten over het verlies.

Door Peter Vos


Keizer keek vooral naar de veiligheid van de toeschouwers en personeel rond de wedstrijd. "Het was erg gevaarlijk op de weg. Ik vind dat alle wedstrijden op zo'n winterse dag als deze afgelast hadden moeten worden!" In het stadion was het veld goed bespeelbaar en de trainer zag daar een fel en op de rand spelend Ajax. "In de eerste helft benutten we ons overwicht niet, maar de kansen uit de tweede helft hebben we prima verzilverd."

Cocu vond dat PSV terecht had verloren. "Aan de bal hadden we geen idee en verloren we snel de duels. In de tweede helft krijg je binnen twintig minuten drie goals tegen en dan is de wedstrijd gespeeld."

De trainer heeft geen spijt van zijn defensieve opstelling. "Met Danny Luckassen en Jorrit Hendrix wilde ik een verdedigende balans op het middenveld hebben. Omdat Marco van Ginkel aanvallend niet uit de verf kwam, pakte dit verkeerd uit. Ook van een opkomende back als Joshua Brenet had ik meer aanvallende impulsen verwacht, wat we nu niet hebben gezien.

Over het doorgaan van deze topper had ook Cocu zijn bedenkingen: "Het is niet aan ons om hier over te beslissen, maar zowel de organisatie van de competitie als de overheid moeten deze situatie kritisch evalueren. Onze supporters hebben uren door barre omstandigheden moeten reizen en zijn daardoor ook te laat bij de topper aangekomen."

Laatst bijgewerkt : 12 dec 2017 - 14:13