Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Titel winterkampioen zegt mij niets'

'Titel winterkampioen zegt mij niets'

Persconferentie PSV Eindhoven - ADO Den Haag

16 dec 2017 - Door: Peter Visser

De trainers Phillip Cocu en Fons Groenendijk zijn beide realistisch na de 3-0 winst van PSV tegen ADO. Cocu ziet de wedstrijd als een statement van de ploeg, Groenendijk verwijt zichzelf als oorzaak van het verlies.

Door Peter Vos


Groenendijk moest al voor de wedstrijd een noodgreep doen met het vervangen van Tom Beugelsdijk door Nick Kuipers. "De keuze voor Kuipers pakte niet goed uit. Hij had nog geen wedstrijdritme en bij de twee snelle tegengoals was hij betrokken, analyseert Groenendijk, "maar ik verwijt hem niets. Dan had ik voor Danny Bakker als centrale verdediger moeten kiezen, maar die had juist een zware wedstrijd tegen de spits van Roda JC achter de rug. PSV heeft veel kwaliteit en heeft vandaag verdiend gewonnen. Wij waren kansloos."

Cocu is vooral tevreden met de prestatie in het licht van het puntenverlies tegen Ajax en FC Groningen. "De ploeg stond toch onder druk hierdoor en ze hebben goed gereageerd. De openingsfase leverde meteen twee goede doelpunten op, daarna hebben we meer controlerend gespeeld. Het enige minpuntje is dat we in de tweede helft onze kansen niet verzilverden. Met name had ik gehoopt op een doelpunt van Hirving Lozano, maar hij benutte zijn kansen niet." Op de vraag of hij blij is met de titel Winterkampioen reageert Cocu nuchter: "Die titel zegt mij niets, vraag maar op 6 mei volgend jaar wat die titel mij zegt als we die hebben gepakt!"

Laatst bijgewerkt : 17 dec 2017 - 11:09