Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'Ben tevreden over mijn ploeg'

Phillip Cocu: 'Ben tevreden over mijn ploeg'

Wellicht defensieve versterking in de winterstop

23 dec 2017 - Door: Ted Gijsel

PSV-trainer Phillip Cocu toonde zich na afloop van PSV-Vitesse een tevreden coach. Hij zag zijn team ook de laatste thuiswedstrijd in het Philips Stadion winnen n karakter tonen.

"Ik ben heel tevreden over mijn ploeg", aldus Cocu tijdens de persconferentie. "Het was niet gemakkelijk spelen tegen Vitesse, dat met vijf verdedigers en twee middenvelders ervoor speelde. Het was even zoeken naar de ruimte en aan de andere kant is Matavz met zijn snelheid en creativiteit altijd dreigend. De tegengoal viel eigenlijk vlak na een situatie waarin we veel risico namen en veel verkeerde keuzes maakten. Die situatie redde Jeroen (Zoet, red.) nog, maar dan mag het niet gebeuren dat je vlak daarna alsnog de tegengoal krijgt. Wel goed was de reactie na de goal. Je zag de samenwerking met het publiek, dat nog meer achter de ploeg ging staan. Dat was fijn, zoiets is altijd lekker voor de spelers. We gingen op zoek naar goals en die vielen ook. We kregen niet heel veel kansen vandaag, dus we wisten dat we scherp moesten zijn op de kansen die we wl kregen. Dat is gelukt. Op het eind was het even overleven, je zag dat voor sommige spelers de derde wedstrijd in korte tijd zijn tol eiste, maar ik vind dat we het goed hebben afgesloten met z'n allen."

Goal Lozano
Cocu reageerde ook op de assist en goal van Hirving Lozano, die na een maandje droogte het net weer vindt. "We noemen iets al gauw een mindere fase als iemand er in no-time tien in heeft liggen. Maar ik moet zeggen: ook toen Hirving niet scoorde, was hij dreigend. Misschien heeft hij iets meer moeite gehad met het spelen op kunstgras, daar moest hij aan wennen en dat is logisch. Maar ik spreek niet over mindere fase. Als je halverwege kijkt naar zijn rendement, kunnen we niet ontevreden zijn."

Frser: we kunnen meer
Vitesse-coach Henk Frser kon zich neerleggen bij de nederlaag, al had er volgens hem met een beetje fortuin meer ingezeten. "Ik weet nog dat we in de thuiswedstrijd op een gegeven moment de 1-1 maakte en dat PSV daar totaal niet van in paniek raakte. Als je dat ziet, voel je je totaal machteloos. Met dat in je achterhoofd reis je vervolgens naar Eindhoven en weet je ook nog dat het de afgelopen jaren vrij kansloos was. Dat gevoel had ik nu absoluut niet. Sterker nog, we hadden er meer uit kunnen halen, qua mogelijkheden hebben we ons denk ik tekort gedaan. Met name het eerste doelpunt dat we tegen krijgen gaf de kracht aan van PSV: wij namen een vrije trap, verspeelden de bal, kregen een vrije trap tegen en boem: hij ligt erin. Dat is frustrerend, zeker tegen een van de beste teams van eredivisie."

Verder kijken
Ook de tweede goal was voor Frser lastig te verteren. "Bij die tweede goal doen we onszelf weer tekort: een goal in de omschakeling. Ik heb onze jonge jongens aangegeven dat dit leergeld is, de dure tol die we moeten betalen voor foutjes die PSV afstraft. We hdden het PSV moeilijker kunnen maken, maar ook zij hadden ons na de 1-1 kunnen slachten. Toch hebben we voor het eerst in lange tijd aanspraak kunnen op een resultaat tegen een goede, of eigenlijk betere tegenstander. Er zat vandaag wel degelijk een resultaat in. We moeten verder kijken: we hebben een matige eerste seizoenshelft gespeeld, maar laten zien dat we meer kunnen. Daar houden we aan vast."

Transfermarkt open
Over een eventueel vertrek van Chucky, die d revelatie van de eerste seizoenshelft genoemd mag worden, reageerde Phillip Cocu schouderophalend. "We zullen er alles aan doen om hem bij PSV te houden en hij heeft zelf ook de intentie om te blijven. Maar er gebeuren rare dingen op de transfermarkt, honderd procent zekerheid kan ik nooit geven." Aan de andere kant is het mogelijk dat PSV zich in de winterstop versterkt. Cocu: "ls er versterking komt, zal het in de laatste linie zijn, die linie is aan de dunne kant. Maar het moet wel een versterking voor het team zijn. Als het dat niet is, gaan we gewoon door met de groep zoals die nu is."

Laatst bijgewerkt : 23 dec 2017 - 23:43