Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'Wedstrijd met twee gezichten'

Phillip Cocu: 'Wedstrijd met twee gezichten'

Zwolle-trainer Van ít Schip ziet lichtpunten in eerste helft

3 feb 2018 - Door: Ted Gijsel

PSV-trainer Phillip Cocu sprak na PSV-PEC Zwolle van een wedstrijd met twee gezichten. Tevreden was hij over de tweede helft, maar de PSV-trainer was duidelijk niet te spreken over de eerste.

"Ik vond Zwolle in de eerste helft goed spelen, ze hadden het goed voor elkaar. Het lukte hen om ons naar de linkerkant kant te dwingen, waar wij duidelijk niet de oplossing vonden. Ik vond ons erg matig in de opbouw, het lukte bijna niet om onze aanvallers in stelling te brengen. Het onder druk zetten van onze tegenstander ging heel wisselvallig en we weten van Zwolle dat ze aardig kunnen voetballen."

Goals Luuk de Jong
Tevreden was Cocu met de bijdrage van Luuk de Jong, die voor een hattrick tekende. "Uiteindelijk viel de 1-0 van Luuk, die eindelijk een keer goed bediend werd. In de tweede helft hebben we de overtalsituatie goed uitgespeeld. Dat is ook wel eens anders geweest. Onze beide backs, Joshua en Santi (Brenet en Arias, red.) waren daarin heel belangrijk. De goals van Luuk waren belangrijk voor het team, maar ook voor hemzelf als spits. Kortom: ik ben niet tevreden over de eerste helft, maar heel tevreden over de tweede."

Geluk of kwaliteit?
Op de vraag of het nu geluk is of kwaliteit dat PSV zo vaak in blessuretijd scoort (ook nu deed de ploeg dat in de laatste seconde van de eerste helft), reageerde Cocu rustig. "Je speelt tot er gefloten wordt. Het gebeurt ons meermalen om het verschil te maken in de laatste minuten: vaak aan het einde van de wedstrijd en nu vlak voor rust. Als het zo vaak gebeurt, valt het niet meer onder geluk, denk ik."

Bijna-transfer Brenet
Ook reageerde Cocu op de perikelen rondom Brenet, die in de belangstelling van het Spaanse Sevilla stond. Tot een transfer kwam het echter niet. "Ja, ik heb met Brenet gesproken. Als een club als Sevilla zich meldt, houdt dat een speler bezig. Dan is het goed om even samen te zitten en de dingen door te spreken. Ik vond dat hij vandaag goed gereageerd heeft. Hij was matig in de eerste helft, maar heeft in tweede helft goed hersteld."

Lastig karwei
PEC Zwolle-coach John van 't Schip was teleurgesteld over de uitslag, maar had niettemin ook lichtpunten gezien. "Mijn analyse is tweeledig. In het eerste gedeelte, waarin we bijna een helft lang met 11 man speelden, hebben we denk ik een goed niveau gehaald. We maakten het PSV moeilijk en hebben in fases goed voetbal laten zien. Op een gegeven moment krijg je dan de rode kaart en kom je vlak voor rust met tien man te staan, dan weet je dat de wedstrijd heel moeilijk gaat worden. We probeerden het in de rust nog om te zetten, we wilden kijken hoe lang we die 1-0 konden vasthouden om misschien in de laatste fase van de wedstrijd meer risico te kunnen nemen. Maar bij 2-0 weet je dat het gebeurd is. Het is sowieso lastig om hier te winnen, en als je het met tien man moet doen wordt het helemaal lastig. In de tweede helft hebben we achter de feiten aangelopen, maar wij nemen die 40 minuten mee waarin we het goed hebben gedaan."

Laatst bijgewerkt : 4 feb 2018 - 10:33