Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Cocu: 'Door uitblijven tweede goal werden we onrustig'

Cocu: 'Door uitblijven tweede goal werden we onrustig'

7 feb 2018 - Door: Stan Schrijen & Stijn Slaats

PSV-coach Phillip Cocu zag een omgekeerd beeld in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle van enkele dagen eerder. Dit keer viel PSV in de tweede helft ver terug. Zijn collega Mitchell van der Gaag vond dat zijn ploeg net als veel tegenstanders leuk meedeed in Eindhoven maar uiteindelijk tóch met lege handen het Philips Stadion moest verlaten.

De Excelsior-coach analyseerde vooraf PSV en waarschuwde zijn spelers voor de koploper. "Voor de wedstrijd spraken we over PSV en zeiden we tegen onze spelers dat veel ploegen het gevoel krijgen dat ze leuk meedoen maar uiteindelijk wél met lege handen staan. Wij startten prima en hadden moeten scoren via Mike van Duinen. Op onverklaarbare wijze sluipt er vervolgens angst in de ploeg en beginnen we nerveus te spelen. Hierdoor kregen we kansen tegen. In de rust heb ik erop gehamerd om vanuit een goede organisatie te blijven spelen en de jongens aan de bal te laten komen die er iets mee kunnen doen. We speelden vervolgens met meer lef en overtuiging." Dan berustend: "Je kunt PSV wel terugdringen maar staat wel met lege handen. Nu focussen we ons op het duel van zondag tegen NAC Breda. Dat wordt heel belangrijk."

Phillip Cocu was niet tevreden over de openingsfase maar zag daarna goed dingen van zijn ploeg. "Thuis winnen is altijd lekker, buiten de openingsfase speelden we goed in de eerste helft al had het tempo hoger gekund. Via de rechterkant kwamen we veel door met Santiago Arias en Hirving Lozano. We scoorden een fantastische goal en daarna was het wachten op de tweede goal maar door goed keeperswerk van Zwarthoed viel die niet." Cocu kon geen verklaring vinden waarom zijn ploeg in de tweede helft ver terug viel. "Het lijkt of die 1-0 verlammend werkt maar een 1-0 voorsprong is lekkerder dan 0-0, niet?! We gingen lopen met de bal en werden onrustiger. Excelsior ging risico meer nemen en daardoor kwam er voor ons meer ruimte. Ik liet het team bewust staan om met Luuk [de Jong] en de flanken daar gebruik van te maken. We leden echter teveel balverlies. Het was een omgekeerd beeld van de wedstrijd tegen Zwolle: nu was de eerste helft naar behoren en de tweede van matig niveau. Tegen Zwolle was het andersom. Daar moeten we het morgen over hebben."

Laatst bijgewerkt : 7 feb 2018 - 21:51