Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'Rode kaart verandert de hele wedstrijd'

Phillip Cocu: 'Rode kaart verandert de hele wedstrijd'

Streppel: ‘Ik hoop dat PSV kampioen wordt’

17 feb 2018 - Door: Ted Gijsel

In de persconferentie na de wedstrijd PSV-Heerenveen (2-2) ging het logischerwijs grotendeels over de rode kaart die scheidsrechter Higler aan Hirving Lozano uitdeelde. PSV-trainer Phillip Cocu gaf aan dat de spits er zélf behoorlijk verontwaardigd over is.

"Hirving is helemaal verbolgen over de rode kaart. Hij voelt zich zwaar onrecht aangedaan. Hij geeft aan niet de intentie te hebben gehad om zijn tegenstander te raken en dat geloof ik. Ik heb het moment teruggezien en ik vind het zwaar bestraft. Lozano werd vastgehouden, de bal gaat voorwaarts en je ziet dat hij in de draai wil afzetten om richting de bal te gaan. Het is aan de scheidsrechter om dat te beoordelen en dat deed hij met rood."

Niet tevreden
Cocu gaf aan dat hij hoe dan ook niet bijster tevreden was over de wedstrijd. "Ik vond dat wij niet goed aan wedstrijd begonnen. We hadden niet het lef om onder de druk van Heerenveen uit te spelen. We kozen te vaak de lange bal en ook al wonnen we vaak de duels om de tweede bal en konden we daardoor beetje voetballen; het kon veel beter. Heerenveen liet zien hoe je wél onder druk uit kan spelen. Pas rond de goal, of eigenlijk iets ervoor, durfden we meer initiatief te nemen en vooruit te spelen. Toen we dat deden, bleken we in staat te zijn twee goede goals te maken."

Rode kaart
De rode kaart gooide vlak voor rust roet in het eten. Cocu: "In plaats van dat je de wedstrijd in handen hebt en daar in de tweede helft op voort kunt borduren, kom je ineens met tien man te staan. Dat verandert de hele wedstrijd. We hebben even gewacht, maar uiteindelijk hebben we toch Luckassen gebracht. Stevie (Bergwijn, red) en Mauro (Júnior) hebben heel veel gegeven. Dit is een dag waarop het een keer niet meezit. De tweede goal van Heerenveen gaat er op curieuze wijze in en aan andere kant valt de 3-2 niet. Dat is voetbal. Ik ben wel trots op het team, mijn spelers hebben alles gegeven. Nu is het zaak om te herstellen en dan gaan we ons richten op Feyenoord."

Streppel: goede wedstrijd
Heerenveen-coach Jurgen Streppel sprak in zijn analyse van een goede wedstrijd. "Ik denk dat we een geweldige wedstrijd hebben gezien, met veel spanning en een scoreverloop wat eigenlijk niet normaal is. We hebben een goede eerste helft gespeeld en veelvuldig de bal gehad, maar we konden niet echt bijten. Dan weet je dat PSV veel kwaliteiten heeft om persoonlijke fouten af te straffen. Dat deden ze bij beide goals: je knippert met je ogen en je staat 2-0 achter. Zonde."

Strijd om de winst
"Op slag van rust wordt het dan elf tegen tien", vervolgde Streppel. "We hebben in de rust besloten, en dat was een geweldig gesprek, om alles of niets te gaan spelen. We hadden nog drie kwartier om de score om te draaien en dat hebben we fantastisch gedaan. Daarna hebben we nóg verder gewisseld, op een gegeven moment stond er nog maar één verdediger op het veld. Op het eind gingen we zelfs nog voor de volle winst en kon het alle kanten op. Wij zijn niet ontevreden. Ik heb goed voetbal gezien en we hebben onze rug gerecht in de rust. Nu gaan we twee uur terug naar Heerenveen en dan kan ik het hele eind weer terg, want zoals jullie wellicht weten, woon ik in de buurt. Mijn hart ligt hier een beetje, ik hoop dan ook dat PSV uiteindelijk aan het langste eind gaat trekken", besloot de Heerenveen-trainer.

In beroep?
Op de vraag of PSV overweegt in beroep te gaan tegen de rode kaart, zodat Lozano wellicht toch de wedstrijd in tegen Feyenoord in actie kan komen, gaf Cocu na de wedstrijd inhoudelijk nog geen concreet antwoord. "Daar is het nu te vroeg voor, we gaan eerst eens rustig de opties bekijken", aldus de PSV-coach.

Laatst bijgewerkt : 17 feb 2018 - 22:50