Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Phillip Cocu: 'Na mindere openingsfase dik tevreden'

Phillip Cocu: 'Na mindere openingsfase dik tevreden'

PSV-trainer looft inzet en rendement Steven Bergwijn

3 mrt 2018 - Door: Ted Gijsel

"Na een mindere openingsfase kunnen we dik tevreden zijn", was de korte, maar terechte conclusie die PSV-trainer Phillip Cocu na afloop van PSV FC Utrecht trok. Collegatrainer Jean-Paul de Jong was begrijpelijkerwijs juist teleurgesteld. Niet over het spel; wel over het resultaat.

"Ik vond dat wij in het begin heel veel moeite met FC Utrecht hadden", aldus Cocu tijdens de persconferentie. "Met het goede positiespel, de wissels van links naar rechts, de diepgang met Klaiber en Van der streek, die in zijn eentje Brenet n Isimat bond Daar creerden ze drie goede kansen uit. Door Jeroen (Zoet, red.) en enig fortuin bleef het 0-0. Dat zorgde voor een reactie van onze kant. In de laatste twee wedstrijden scoorden we ook al vanuit een ingooi. Dat is ook een punt van aandacht geweest, dus dat is positief: door een standaard moment kun je ineens een wedstrijd naar je toe trekken. Dat hadden we nodig."

Meer zelfvertrouwen
Cocu zag dat zijn team gaandeweg beter ging spelen. "Zeker na de tweede goal, een fantastische bal van Luuk (de Jong, red.) steeg het zelfvertrouwen, durfden we meer en was de organisatie beter. Dat hebben we in de tweede helft volgehouden, we zijn niet meer in problemen gekomen. En tsja, als Steven (Bergwijn, red.) met zijn diepgang en een prachtige de 3-0 maakt, dan weet je dat de wedstrijd gespeeld is."

Nooit moe
Over Bergwijn was Cocu ronduit lovend. "Als je als aanvaller goal of een assist maakt, doet dat wat met een speler. Ik denk dat de doelpunten die hij in de laatste wedstrijden heeft gemaakt, hem extra vertrouwen geven. Dat zie je ook aan zijn spel. Hij voelt zich lekker, speelt ijzersterk, zit in heel goed moment en voelt zich daardoor nooit moe. Hij haalt rendement uit de trainingsuren die hij heeft besteed aan afronden, spelsituaties lezen, diepte kiezen en dat voelt hij. Het stimuleert hem alleen maar om zo verder te gaan."

Beetje bijkomen
FC Utrechttrainer Jean-Paul de Jong zag zijn ploeg meer dan aardig starten, maar stond na afloop met lege handen. "Het is nog even een beetje bijkomen", opende hij de persconferentie. "Ik denk dat we heel goed begonnen tegen een tegenstander waarvan we wisten dat als je ze veel ruimte geeft, ze in de counter en in spelhervattingen gevaarlijk kunnen zijn. Ook heb ik van tevoren nog aangegeven: 'Pas op bij de ingooien'. We zijn goed begonnen, hebben de wedstrijd goed gelezen en op de juiste plekken de ruimtes benut. Eigenlijk heb ik een fantastisch Utrecht gezien, met diepgang en kansen. Het enige wat ontbrak, was een doelpunt. Jammer dat we ons niet beloond hebben voor het goede spel."

Katergevoel
De Jong zag machteloos aan hoe zijn ploeg tegen het spelbeeld in op achterstand kwam. "Je ziet dat je het de kwaliteit van PSV is om de kansen die ze krijgen te benutten. De eerste goal viel uit een ingooi, de tweede was een fantastische omhaal van Luuk de Jong. Dan weet je dat je een moeilijke wedstrijd speelt. Na rust zouden we nog voor de 2-1 gaan, om terug in de wedstrijd te komen. Maar dan valt vijf minuten na rust de 3-0 uit de omschakeling - waar ik mijn ploeg k voor gewaarschuwd had Als je in deze wedstrijd zelf gescoord had, had je heel mooie avond kunnen hebben. Maar in plaats daarvan hebben we PSV juist een heel gemakkelijke avond bezorgd. We gaan met een katergevoel terug naar huis."

Laatst bijgewerkt : 3 mrt 2018 - 21:21