Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'We voelen ons voor de gek gehouden'

'We voelen ons voor de gek gehouden'

Statement verkoopvoorwaarden AZ-uit

8 mrt 2018

In de aanloop naar de wedstrijd tegen AZ in Alkmaar hebben we de burgemeester van Alkmaar gevraagd of we met net zoveel supporters naar Alkmaar mochten afreizen als Ajax en Feyenoord. Gelijke monniken, gelijke kappen. Ons is toegezegd dat dit verzoek zou worden meegenomen bij het vooroverleg. Recent werd duidelijk dat de club de kaartverkoop was opgestart wat de mogelijkheid van uitbreiding van het uitvak van 750 naar 1000 feitelijk onmogelijk maakte. Daarmee de toezegging van de burgemeester waardeloos makend.

Verder vroegen we om onze toegangskaarten te mogen omwisselen bij het bezoekersvak omdat het gedrag van onze supporters geen aanleiding geeft om onnodige vrijheidsbeperkende maatregelen op te leggen. Ook dit verzoek is afgewezen zonder dat er sprake is van een deugdelijke onderbouwing. De komende tijd gaan we ons beraden over de wijze waarop we rondom de wedstrijd ons ongenoegen kenbaar kunnen maken.

Dat zullen we uiteraard samen met de club doen met wie de in dit dossier eendrachtig zijn opgetrokken.

Toon Gerbrands: "We zijn in Nederland al een tijdje bezig met een normalisatieproces. Supportersgroepen met een goed trackrecord zouden zich steeds vrijer moeten kunnen bewegen. Iedereen schaart zich achter dit voornemen, maar te vaak lopen we nog aan tegen een afwijkend oordeel van lokale wetshandhavers. Dat is nu weer het geval. Wij vinden dat een kwalijke ontwikkeling".

Harrie Timmermans: "We voelen ons voor de gek gehouden. Toezeggingen zwart op wit zijn niet nagekomen. Dat verwacht je niet. Daarnaast is de verplichting om te moeten omwisselen onterecht. In plaats van goed gedrag te belonen, worden supporters onnodig in hun vrijheid beperkt. Burgemeesters, de goede daargelaten, hebben de mond vol van "normalisatie" maar als puntje bij paaltje komt, geven ze niet thuis".

Laatst bijgewerkt : 8 mrt 2018 - 9:02