Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Heel tevreden over wedstrijd'

'Heel tevreden over wedstrijd'

Persconferentie PSV - FC Utrecht

11 aug 2018 - Door: Peter Vos

De opzet van de persconferentie is dit nieuwe voetbalseizoen veranderd. Beide trainers geven apart van elkaar hun visie op de wedstrijd. Hierdoor kunnen ze niet op elkaars mening reageren en dat maakt de meeting er niet spannender op.

Door Peter Vos


Hoofdreden is de groeiende macht van de televisie, waar FOX en NOS spelers en trainers lang in de mixed zone aan de tand voelen voordat er tijd is voor de conferentie.

Mark van Bommel was kort en krachtig over het verloop van de wedstrijd: "Ik ben heel tevreden!" Dat concurrent Ajax meteen punten verspeelde was een detail, die niet werd gebruikt in de kleedkamer. "Wij waren gefocust op de eerste seizoenswedstrijd in eigen huis en het spelen van ons eigen spel." Opvallend was de wissel van Dante Rigo in de tweede helft, een talent met nog weinig speelminuten in het eerste elftal. "We hebben 26 goede spelers," legt Van Bommel uit, en Rigo konden we in die fase van de wedstrijd gebruiken. We hebben sowieso veel kwaliteit in de selectie en dat kwam er vanavond goed uit." De hand van Van Bommel kon al bij vlagen te zien zijn in het spel van PSV. "In de tweede helft pakten ze het doorjagen op de tegenstander goed op, waaruit balverlies van Utrecht ontstond en uiteindelijk ook de doelpunten van PSV. Daar legden we de tegenstander onze wil op en zo zie ik ze het liefst de hele wedstrijd spelen."

Manager Jean-Paul de Jong zag ondanks het aardige pak slaag wat Utrecht had gekregen, toch lichtpuntjes: "In de eerste helft hebben we de wedstrijd aardig geneutraliseerd, PSV kon niet over ons heen walsen. Ook bleven we na de tegengoals georganiseerd spelen. Het verhaal is echter dat we bij drie spelhervattingen niet goed stonden en zo de doelpunten tegen kregen. Daartegenover hebben we te weinig gebracht. De overwinning van PSV was dus dik verdiend."

Laatst bijgewerkt : 24 aug 2018 - 14:21