Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "Dit team is op weg naar een ploeg die regeert op het veld"

"Dit team is op weg naar een ploeg die regeert op het veld"

Van Bommel evalueert team op persconferentie FC Barcelona - PSV

18 sep 2018 - Door: Peter Vos & Stijn Slaats

Mark van Bommel is realistisch na afloop van de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. De trainer ziet de 4-0 nederlaag vooral als een leerproces.

Door Peter Vos


Op de drukbezette persconferentie in het Camp Nou stadion is er veel aandacht van de Spaanse pers voor Lozano. Van Bommel snapt de interesse, maar tempert het sentiment dat alles om de Mexicaan draait. "Lozano is een topspeler, net als Pereiro en de rest van het team. Maar een speler als hij kan alleen maar top presteren als zijn medespelers dat ook doen. Hij heeft het team nodig en het team hem!"

De trainer ziet dat de details in deze wedstrijd het verschil maken. "Dat is op topniveau. Als Lionel Messi bij de eerste vrije trap eerder wordt afgestopt, hoeft Nick Viergever geen overtreding op een kansrijke plek te maken. Hierdoor ontstaat de 1-0. Na een uur verliezen we de concentratie en loopt Barcelona weg naar 2 en 3-0. Uiteindelijk is de 4-0 uitslag ook volgens trainer Ernesto Valverde iets te veel om het wedstrijdbeeld in cijfers terug te zien. Dit team is op weg naar een ploeg, die kan bepalen wat er op het veld gebeurd. Barcelona is hier al veel verder in als wij, dat is vanavond gebleken.

Kan de coach ook genieten van Lionel Messi als hij een doelpunt maakt? Van Bommel: "Ik heb ook vóór deze wedstrijd gezegd dat hij nog steeds de beste van de wereld is. Zijn techniek, zijn beheersing en overzicht; het is fenomenaal. Jammer dat het tegen PSV was."

De trainer kan morgen al weer aan de bak, zondag wacht namelijk weer een topper en wel die tegen concurrent Ajax in het Philips Stadion. "Het is in deze fase van de competitie zo dat je om de drie dagen een wedstrijd speelt en daar lopen wij niet voor weg. Het is morgen de uitslag verwerken, de juiste rust pakken, goed eten en de koppen fris krijgen voor Ajax!"

Reactie Pablo Rosario op duel in Camp Nou
"Als je ons spel hebt gezien en dan de uitslag ziet, valt die hoog uit. In de eerste helft hebben we zelf ook mogelijkheden gecreëerd om een doelpunt te maken. FC Barcelona krijgt een vrije trap omdat er wordt gefloten voor een overtreding die er mijns inziens geen was. Je weet daarna dat het lastig is om een achterstand goed te maken tegen zo'n goed elftal met zulke geweldige spelers. Toch kwamen wij er af en toe ook gevaarlijk uit op de counter. We kunnen zeker goede resultaten behalen in deze poule maar het zijn wel allemaal zware tegenstanders."

Laatst bijgewerkt : 20 sep 2018 - 14:17