Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > 'Trots op de manier waarop het team heeft gespeeld'

'Trots op de manier waarop het team heeft gespeeld'

Mark van Bommel lovend over teambeleving

23 sep 2018 - Door: Ted Gijsel & Peter Vos

Mark van Bommel was vanzelfsprekend tevreden met de 3-0 zege die zijn elftal zondagmiddag tegen Ajax boekte. Toch was er voor Van Bommel geen reden voor een hosannastemming tijdens de persconferentie. "Ik denk dat we aardig tot goed hebben gespeeld."

"Vooraf wilden we verzorgd opbouwen. We wisten dat Ajax ons onder druk wilde zetten, maar voorin hebben we ontzettend veel wapens: lengte, snelheid... Soms zag je een flipperkast ontstaan, maar zelfs van daaruit zijn we gaan voetballen. Natuurlijk maken we de goals op de juiste momenten, maar ik heb daarnaast een team gezien dat er alles aan deed om geen goal tégen te krijgen."

Details beslissend
Op de vraag of PSV in staat is om een niveau te bereiken dat de eredivisie overstijgt, antwoordde hij weloverwogen. "Daar zijn zowel Ajax als PSV toe in staat. Wij zijn op weg naar dat niveau." Duels als die tegen Barcelona helpen het team daarbij, stelt Van Bommel. "Dat was een mooie wedstrijd, waarin je ziet dat op topniveau alles wordt beslist in de details. Wij hebben de ervaring van die wedstrijd meegenomen naar vandaag. Van zulke ervaringen worden mijn spelers alleen maar beter. Het meest trots ben ik vandaag op de manier waarop wij als team de wedstrijd beleefd hebben. En: de supporters waren geweldig, zij hebben ons gedragen zoals ze dat zo vaak doen. Je ziet dat dat overslaat op de spelers."

Ten Hag feliciteert PSV
Ajax-trainer Erik ten Hag was kort na de wedstrijd sportief genoeg om de Eindhovenaren de credits te geven. "Mark, gefeliciteerd met de verdiende overwinning. Voor Ajax is dit traditioneel een moeilijke wedstrijd. Wat we gebracht hebben, is teleurstellend, we zijn afgetroefd op typische PSV-waardes. PSV was scherper. Wij hebben de afgelopen maanden heel goed voetbal laten zien, maar vandaag absoluut niet."

Luuk de Jong sterk
Luuk de Jong heerste in de PSV-aanval als vanouds. Ten Hag gaf toe dat hem de middelen ontbraken om de kopsterke PSV-spits af te stoppen. "Het is een feit dat Luuk de Jong in de lucht heel moeilijk te bestrijden is, wie je ook tegen hem zet. Zelfs Europees is hij een heel moeilijk te bespelen tegenstander. We hebben dat niet goed gedaan, maar dat is niet de reden dat we verloren hebben. Wij uitgegaan van onze eigen waarde: sterk zijn in balbezit. Vandaag waren we aan de bal niet goed, daar hebben we het laten liggen."

Laatst bijgewerkt : 23 sep 2018 - 19:42