Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "PSV dodelijk efficiŽnt"

"PSV dodelijk efficiŽnt"

Persconferentie PSV Eindhoven Ė FC Emmen

20 okt 2018 - Door: Peter Vos

Winnen in de Eredivisie lijkt normaal te worden bij PSV. Met de 6-0 winst op FC Emmen vestigt de ploeg van Mark van Bommel een clubrecord. Geen enkele coach begon zijn trainerscarriŤre met negen overwinningen op rij bij de rood-witten. Van Bommel blijft er nuchter onder. De focus ligt meteen op woensdag, waar PSV een laatste kans op succes moet grijpen in de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

Door Peter Vos


Trainer Dick Lukkien mag de aftrap van de persconferentie doen met zijn analyse. De coach zit zichtbaar te balen achter de witte desk. "Het was een kansloze nederlaag. De eerste helft hebben we nog geprobeerd om te voetballen. PSV is echter dodelijk effectief, uit vijf kansen scoorden ze vier keer voor de rust. Na de thee hebben we aan damage control gedaan, en de schade bleef ook redelijk beperkt. Al moet ik zeggen dat dit ook vooral door de tempoverlaging van PSV kwam. Toen de Eindhovenaren in de slotfase weer aanzetten liep de score toch nog uit. Het is kwaad kersen eten met ongrijpbare tegenstanders als Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Donyell Malen. Succes komende woensdag!" Lukkien had er vervolgens zo zwaar dat hij tijdens de analyse van Mark van Bommel de zaal uitliep. Het werd een lange terugreis naar Drenthe.

Van Bommel was vooral blij, dat na een interlandperiode het team meteen weer scherp was. "De spelers waren de hele wereld over geweest van Mexico tot AustraliŽ en andere uithoeken. Na slechts ťťn dag zo'n instelling hebben met een 6-0 resultaat; daar kan ik alleen maar een groot compliment voor geven. De trainer beaamt dat het wedstrijdverloop enigszins geflatteerd was. "We waren supereffectief. In het begin speelde Emmen wel degelijk aardig en verzorgd voetbal waar we het moeilijk mee hadden. Doordat Bergwijn knap overzicht hield bij zijn actie en Gastůn Pereiro kon laten scoren kregen we vertrouwen. Vanaf dat moment werd er weer makkelijk gevoetbald." Het enige smetje op de wedstrijd was de noodzakelijke wissel van Jorrit Hendrix in de rust. Van Bommel: "Ik heb zelf vaak genoeg van deze duels gespeeld en ook dezelfde tackles uitgevoerd. Het is dan vaak 50/50 hoe de scheidsrechter dit beoordeeld. Vanavond hadden we geluk dat de beoordeling van Bas Nijhuis de goede kant uitvielen voor hem. Toch wilde ik het risico niet nemen en bracht ik Erick Gutiťrrez."

Laatst bijgewerkt : 20 okt 2018 - 21:36