Home > Nieuws > Koploper PSV legt ook FC Emmen eenvoudig over de knie

Koploper PSV legt ook FC Emmen eenvoudig over de knie

Noordelijke nieuwkomer wordt overtuigend naar huis gestuurd: 6-0

20 okt 2018 - Door: Niels Bakker & Peter Vos

Hoewel de mannen van Dick Lukkien het idee zullen hebben gehad voetballend aardig mee te kunnen bleek de realiteit een stuk minder rooskleurig. De Eindhovense dadendrang en dodelijke efficiënte, met name in de eerste helft, bleek de promovendus veel te machtig. De klinkende uitslag was dan ook nauwelijks geflatteerd te noemen.

Na de eerste tien minuten, waarin PSV nauwelijks aan goed voetbal toekomt en Emmen makkelijk overeind blijft, wordt de wedstrijd wakker geschuwd door een akkefietje bij de hoekvlag van de Eindhovenaren. Het had een trucje uit de hoge hoed van Mark van Bommel kunnen zijn, want direct na het incident tikt Gaston Pereiro de 1-0 binnen, na voorbereidend werk van neo-international Steven Bergwijn.

Jorrit Hendrix ontsnapt aan rood
Halverwege de tweede helft komt de wedstrijd in een onrustig vaarwater terecht met vele overtredingen. Onder meer Hendrix ontvangt een gele kaart en gaat kort daarna opnieuw over de schreef. Heel het stadion houdt z'n adem in als de VAR wordt geraadpleegd na onbesuisd inkomen van de middenvelder. Scheidsrechter Bas Nijhuis maakt zijn reputatie als coulante arbiter waar en Hendrix gaat vrijuit. Vijf minuten later voert Luuk de Jong de score op met een rake kopbal: 2-0.

Wedstrijd gespeeld voor rust
Na de treffer van De Jong is de wedstrijd gespeeld. Omdat Bergwijn om onbegrijpelijke redenen een strafschop wordt onthouden en Hirving Lozano het vizier niet op scherp heeft stokt de teller tijdelijk op 2. Aanvoerder De Jong heeft het echter op z'n heupen vanavond en tekent voor de 3-0 met opnieuw een kopgoal. Hij wurmt zich langs de verdedigers en werkt de bal op wilskracht tegen de touwen. Op slag van rust laat ook Pereiro weer van zich spreken. Na doortastend optreden van Denzel Dumfries krijgt hij de bal op een presenteerblaadje en schiet hij z'n tweede van de avond binnen.

Donyell Malen brengt tweede helft tot leven
Na de spelhervatting is PSV de juiste flow kwijt en omdat ook Emmen nauwelijks gevaarlijk wordt lijkt de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan. Het inbrengen van Donyell Malen zorgt echter voor nieuw elan. Eerst is daar Eric Gutierrez die na een ouderwetse scrimmage de bal overtuigend tegen de touwen werkt. Kers op de taart wordt verzorgd door invaller Malen, die na een schitterende rush vanaf de middenlijn Lozano op maat bedient. Met een bekeken schot krult de Mexicaan de bal binnen en zet zo de 6-0 eindstand op het bord.