Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "Soms moeten we met een omleiding spelen"

"Soms moeten we met een omleiding spelen"

Persconferentie PSV Eindhoven - Fortuna Sittard

3 feb 2019 - Door: Peter Vos

Na de wedstrijd hebben de twee trainers apart van elkaar een verschillend verhaal te vertellen. René Eijer van Fortuna is snel klaar met zijn bijdrage, terwijl Mark van Bommel van PSV wat meer stof tot nadenken heeft.

Door Peter Vos

Eijer had vooraf nog een positieve verwachting. “ De spelers waren in aanloop naar deze wedstrijd gretig en ik had het gevoel dat we weer voor een verrassing zouden kunnen zorgen. Dat is dus helaas niet gelukt. Al in de eerste helft hadden we veel balverlies en na het incident met de rode kaart van Essers werd het helemaal moeilijk. Toch knokte het team zich naar de rust en bleef het bij 1-0 voor PSV. Na rust gooiden de Eindhovenaren het tempo omhoog en viel de 2 en 3-0 vrij snel achter elkaar. Daarna was het voor ons gespeeld.”

Van Bommel zag het balverlies ook bij PSV terug. “We hebben een slordige eerste helft gespeeld, niet het normale niveau gehaald én we speelden teveel uit de formatie. Zelfs met een man meer op het veld kregen we geen grip op de wedstrijd. In de rust heb ik de ongelukkig spelende Malen vervangen door Gakpo en dat pakte goed uit met zijn assist en doelpunt. De jonge speler is tekenend voor de bank, waar bijna iedereen nog onder de 20 is. Het dilemma daarvan is, dat ze niet op maandag bij Jong PSV kunnen spelen door de regels van de KNVB. Voor deze jongens blijft het enorm leerzaam om te ruiken aan het eerste elftal, waar ze allemaal op termijn een vaste waarde willen worden. Hopelijk wordt er nog eens naar die regel gekeken.”

Het publiek was af en toe kritisch, het team ging zelfs met een klein fluitconcert de rust in. De trainer wil daar nog wel iets over kwijt: “PSV kan niet altijd direct naar voren spelen in een hoog tempo. Ik vergelijk het maar met een autoroute. Soms is een weg geblokkeerd en moet je omrijden. Wij moesten vandaag ook met een omleiding spelen en dat is dus niet de snelste oplossing naar de winst.”

Laatst bijgewerkt : 3 feb 2019 - 17:39