Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "Feyenoord heeft het tactisch goed gespeeld"

"Feyenoord heeft het tactisch goed gespeeld"

Persconferentie PSV Eindhoven - Feyenoord

24 feb 2019 - Door: Peter Vos

Na afloop van de topper PSV – Feyenoord komen de trainers en oud-elftalgenoten Giovanni van Bronckhorst en Mark van Bommel met een aansluitend verhaal. Opvallend is dat Mark van Bommel redelijk gelaten is over het 1-1 resultaat. “Feit is dat we nog steeds bovenaan staan en de titel in eigen hand hebben.”

Door Peter Vos

Van Bronckhorst is duidelijk tevreden met de prestatie van Feyenoord. “Na het verlies bij Zwolle hebben we ons in Eindhoven hersteld met een positieve manier van spelen. De eerste helft hebben we controle op de wedstrijd gehad en de tweede helft hebben we met succes gevochten voor een goed resultaat. We stonden tactisch sterk en konden vrijwel de hele wedstrijd makkelijk onder de druk van PSV uit voetballen. Vandaag lag de sleutel op het middenveld en ik voelde me ook niet genoodzaakt om Robin van Persie te brengen. (De spits werd gespaard voor de bekerwedstijd tegen Ajax, red.) Ik ben dan ook blij met de teamprestatie op het veld. Ook na de rode kaart. We konden toen het spel niet meer spelen wat we voor ogen hadden, maar we zijn niet in paniek geraakt toen PSV in de slotfase vol voor de winst ging. Ik moet wel zeggen dat dit ook dankzij een paar knappe reddingen van Kenneth Vermeer is gelukt.

Van Bommel zag vooral de factor pech als tegenstander. “De eerste helft hadden we het moeilijk. Ik moet toegeven dat Feyenoord tactisch goed stond en ze beter waren. Wij waren genoodzaakt de 0-0 tot aan de rust te verdedigen. In de tweede helft kreeg Feyenoord een rode kaart, kwamen ze voor en maakten we meteen gelijk. Daarna hebben we pas grip op de wedstrijd gekregen. Helaas is het resultaat weer niet wat we hoopten, maar we staan nog steeds op één.” De omzettingen en wissels van de trainer hadden in deze topper weinig effect. Van Bommel: “Luuk de Jong heb ik al in de eerste helft op de nummer 10 positie gezet en Steven Bergwijn in de spits. Dit was om meer grip op de wedstrijd te krijgen. Cody Gakpo viel goed in en levert de assist op de gelijkmaker van Hirving Lozano.” Op de vraag van Rik Elfrink (ED) waarom weer Mohamed Ihattaren ingebracht werd en niet de topspeler Erick Gutiérrez is de trainer vaag: “Iedereen in de selectie en op de bank moet zijn best doen en ik kies de speler die het meest aanspraak maakt op een invalbeurt én nodig is voor de wedstrijd.”

Laatst bijgewerkt : 24 feb 2019 - 21:19