Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > ‘De technische uitvoering lukte niet vandaag’

‘De technische uitvoering lukte niet vandaag’

Persconferentie Ajax – PSV

31 mrt 2019 - Door: Peter Vos
Mark van Bommel

De persconferentie na de sleutelwedstrijd in de competitie tussen Ajax en PSV brengt geen verrassingen. Trainer Erik ten Hag is ontzettend blij, terwijl Mark van Bommel berust in het 3-1 verlies van zijn directe concurrent. Opvallend zijn wel een aantal opmerkingen, die de Limburger over de verloren topper maakt.

De trainer is positief over een groot deel van de gespeelde wedstrijd. “We hebben de eerste helft nagenoeg niets weggegeven. De enige echte kans was al na een paar minuten, toen Viergever een bal uit de doelmond wegwerkte. Het eigen doelpunt van Daniel Schwaab ontstond vooral door miscommunicatie tussen hem en Jeroen Zoet, waarbij laatstgenoemde wellicht meer had moeten coachen. We hebben daarna zo gespeeld dat we de schade beperkt wilden houden en de 1-0 achterstand de rust in wilden verdedigen. Vanaf de tweede helft heb je namelijk kans om de wedstrijd om te draaien.

Dat deden we ook; vanaf het begin van het tweede bedrijf hadden we controle en kregen we een grote kans via Hirving Lozano. Daarna volgde het rode kaart incident en meteen de gelijkmaker van Luuk de Jong. In die fase hadden we moeten doordrukken en de wedstrijd moeten winnen. Dat verzuimden we en in plaats daarvan kregen we een penalty tegen. We hebben dus wél verloren en moeten snel herstellen.

Van Bommel lijkt het verwijt van de verloren topper meer bij zichzelf te leggen dan bij het team. “De technische uitvoering lukte vandaag niet. Ik kan niemand een verwijt maken dat ze een gebrek aan instelling hadden, iedereen voerde ook zijn taak uit.” De keuze om in de slotfase met vier vleugelaanvallers te spelen had ook de technische staf bewust besloten. “Een creatieve middenvelder had geen zin, over de grond kwamen we er niet door heen. We hebben puur besloten om met deze aanvallers iets proberen te forceren en dat is niet gelukt.”

Erik ten Hag was vooral blij over de mentaliteit van zijn team. “Het was een prima overwinning, maar de instelling was 100% en dat is het team te prijzen. Zeker na de rode kaart van Nousair Mazraoui hebben we lef getoond en ook toen waren veel tweede ballen voor Ajax. Wat mij wel opviel is dat in de rust PSV niet aanvallen ging wisselen, pas laat in de wedstrijd. Toen hebben we de rug recht gehouden. We hebben met de winst de competitie weer spannend gemaakt. Voor ons is nu de taak elke wedstrijd met deze 100% instelling te spelen en dus in het hoofd alles kloppend te hebben. Dan gaan wij deze competitie winnen.”

Laatst bijgewerkt : 31 mrt 2019 - 20:16