Home > Nieuws > PSV dankt sterk keepende Jeroen Zoet en speelt gelijk

PSV dankt sterk keepende Jeroen Zoet en speelt gelijk

Voor het eerst sinds 2011 een gelijkspel bij PSV-Ajax

22 sep 2019 - Door: Noel Van de Laar & Peter Vos

Voor PSV stond na de Europese midweek tegen het Portugese Sporting Lissabon de derde thuiswedstrijd van de week op het programma. Waar zowel Vitesse(5-0) als Sporting(3-2) met nederlagen terug naar huis werden gestuurd hadden de Eindhovenaren het vandaag aanzienlijk lastiger tegen de regerend landskampioen. Na negentig minuten stond er dan ook een gelijke stand op het scorebord. De eerste goal werd na ruim een uur spelen gemaakt door Quincy Promes op aangeven van Dusan Tadic. PSV kwam vervolgens terug via Donyell Malen, die door de net-ingevallen Gakpo de diepte in werd gestuurd. Met die twee doelpunten stond de eindstand op het scorebord, 1-1.

Door: Noël van de Laar    Foto's: John Claessens

Na een goede week met vooral het goede resultaat tegen Sporting Lissabon in het achterhoofd stond vandaag de absolute topper tegen Ajax op het programma. De wedstrijd, door vele supporters bestempeld als dé wedstrijd van het seizoen, wist uiteindelijk nooit echt helemaal te ontbranden. Waar door het journaille en de fans voorafgaand aan de wedstrijd veel doelpunten werden verwacht viel de uiteindelijke opbrengst van twee doelpunten enigszins tegen. Beide ploegen stonden defensief goed georganiseerd en wisten nauwelijks te profiteren van de schamele kansen die gecreëerd werden. Ajax eindigde de negentig minuten uiteindelijk met drie schoten op doel tegenover twee voor PSV.

In de slotfase van de eerste helft kregen zowel PSV als Ajax nog twee goede mogelijkheden op de openingstreffer. In de vierenveertigste minuut was er nog een snelle uitbraak voor PSV. Daarbij ging Donyell Malen de combinatie aan met Bergwijn die vervolgens aflegde op Bruma, die kapte en draaide om uiteindelijk de bal via Joël Veltman in het dak van het doel te zien belanden. De corner die daarop volgde leverde niks op, behalve een counter voor de Amsterdamse bezoekers. Een ruime minuut later liep de extra tijd al toen Tadic na een schitterende passeerbeweging twee man te kijk zette waarmee hij ineens alleen voor Zoet stond. De goalie van PSV kwam opnieuw goed uit zijn doel gerend en wist de bal tot een corner te verwerken.
Daarmee gingen beide ploegen rusten met dezelfde stand als waarmee ze begonnen aan deze topper in de Eredivisie; 0-0.

Uiteindelijk waren het toch de bezoekers die na de rust de score opende. Na wat kleine speldenprikjes in het eerste kwartier na rust kwam Ajax na een dik uur gespeeld te hebben op voorsprong. Rechtsback Dest gaf de bal laag voor het doel de zestien meter in. Tadic nam snel aan, tikte vervolgens door op de mee opgekomen Promes die de bal alleen nog maar in de hoek hoefde te leggen om aan te tekenen voor de 0-1. Die stand bleef een klein kwartier gehandhaafd. PSV-trainer Mark van Bommel bracht met nog een klein kwartier op de klok een dubbele spelerwissel en besloot zowel Jorrit Hendrix als de al op scherp staande Michal Sadilek, die vandaag wederom op de linksbackpositie startte, naar de kant te halen. Zij werden vervangen door Cody Gakpo en Olivier Boscagli.

Nog geen twee minuten na die dubbele spelerswissel trok PSV de stand weer gelijk. De aanval werd opgezet door Steven Bergwijn, die eenvoudig teruglegde op de net ingevallen Cody Gakpo. Die stuurde vervolgens met een simpele voetbeweging Donyell Malen de diepte in die hem op volle snelheid alleen nog maar binnen hoefde te schieten. De in uitstekende vorm verkerende spits van PSV faalde niet en zette de score zo weer in evenwicht.

Die goal leek het startschot te zijn voor een leuke en hectische slotfase waarin PSV door leek te willen drukken om de winnende goal nog te maken en de drie punten in eigen huis te houden. Helaas lukte dat niet en werd het eindsignaal gegeven door arbiter Danny Makkelie. Daarmee wist PSV voor de eenenvijftigste achtereenvolgende wedstrijd thuis ongeslagen te blijven, maar zullen de supporters toch licht teleurgesteld huiswaarts keren. Voor het eerst sinds 2011 eindigt PSV-Ajax weer in een gelijkspel.

Aanstaande woensdag wacht, wederom in eigen huis, de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen. Die wedstrijd zal om 18:30 uur afgetrapt worden.