Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "PSV had geen vermogen druk te zetten, Ajax geen vermogen om te versnellen"

"PSV had geen vermogen druk te zetten, Ajax geen vermogen om te versnellen"

Persconferentie PSV Ajax

22 sep 2019 - Door: Peter Vos

Het gelijkspel in de topper vol van tactiek levert bij beide trainers vooral tevredenheid op. Erik ten Hag is vooral blij met het vertoonde volwassen spel van Ajax. Mark van Bommel heeft een attractieve wedstrijd gezien, waarin zijn team op karakter terugkwam van een achterstand.

Erik ten Hag is vooral tevreden over het resultaat in Eindhoven. “De afgelopen twee jaar werden we afgetroefd en met 3-0 naar huis gestuurd. Vanavond stond er een volwassen ploeg waar muziek inzit. Vooral de manier van spelen maakte mij blij. We hebben nauwelijks last gehad van het counterspel van PSV. Het enige verwijt wat ik kan maken, is dat we een hoger tempo moesten spelen.

Daarnaast hadden we natuurlijk een foutje, fout waaruit de tegengoal van PSV kwam. Lisandro Martinez liet Donyell Malen uit zijn rug lopen. Iets wat meteen werd afgestraft.”

Ten Hag leek een jaar na de vorige clash in Eindhoven de Ajaxcultuur al meer eigen te zijn. Met een bepaalde arrogantie sprak hij over de hegemonie van Ajax in de topper. “PSV probeerde compact te spelen en met counterspel te winnen, maar ondanks die compactheid creëerden we vijf kansen door de verdediging van PSV uit elkaar te spelen! PSV had niet het vermogen om druk te zetten, en Ajax had niet het vermogen om te versnellen. Deden wij dat na de 1-0 voorsprong wel, dan hadden we zeker gewonnen in Eindhoven.

Mark van Bommel is vooral trots op zijn team, dat ze na de achterstand in de tweede helft toch nog de schouders hebben kunnen rechten om de gelijkmaker te forceren. “In de eerste helft hadden we het heel moeilijk tegen Ajax wat een aantal grote kansen kreeg. Zelf kregen we ook drie, vier mogelijkheden maar konden geen goede eindpass leveren. De tweede helft startten we beter, maar moesten toch de tegengoal van Quincy Promes incasseren. Dat we ondanks de achterstand met behulp van het publiek wat positief bleef steunen toch terug konden komen, is karakter. Daar houd ik wel van.”

Ook de wissel met de komst van Cody Gakpo leverde een bijdrage aan het doelpunt. “We moesten wat doen bij de achterstand en wisten dat we met een wissel voor verwarring konden zorgen bij Ajax. De omzetting met Gakpo heeft goed uitgepakt. Of we na de gelijkmaker ook wilden winnen? Natuurlijk, maar er was zowel bij Ajax als bij ons twijfel wat te doen met deze stand. Uiteindelijk hebben de jongens in de hele wedstrijd met veel krachten gespeeld en kan ik leven met het gelijkspel. Door het seizoen gaat het team meer automatismen opbouwen en kunnen onze cowboys steeds beter het verschil gaan maken!”

Laatst bijgewerkt : 22 sep 2019 - 19:53