Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > "De twee tegengoals vlak voor rust deden PSV de das om"

"De twee tegengoals vlak voor rust deden PSV de das om"

Persconferentie PSV AZ

27 okt 2019 - Door: Peter Vos

PSV is vandaag vernederd door AZ. De club uit Alkmaar is nu een serieuze concurrent geworden voor de tweede plaats, nu Ajax steeds meer afstand neemt. Op de persconferentie na afloop houden beide coaches de emoties in; waar bij Arne Slot het seizoen historisch goed aan het worden is en bij Mark van Bommel binnen één week een crisis lijkt te ontluiken.

Arne Slot blijft realistisch en bescheiden na afloop van de met 4-0 gewonnen uitwedstrijd. “Natuurlijk speelden voor deze winst drie grote factoren mee: de afwezigheid van drie topspelers bij PSV, de snelle rode kaart van Ryan Thomas en de fitte selectie aan mijn zijde. Toch doe ik daar het wedstrijdbeeld mee te kort, we speelden namelijk in de elf tegen elf fase in het eerste kwart van de wedstrijd al zeer volwassen. Dit seizoen is er een bijzondere match tussen spelers en staf. Ik denk dat over een aantal jaar vriend en vijand het nog over dit nu al mooie seizoen van AZ zullen hebben!”

Na vertrek van Slot richting de feestvierende spelers is het de beurt aan Mark van Bommel. Ondanks de enorme dreun van AZ blijft de coach rustig. “Het is een wedstrijd geweest waar we door het verloop weinig meer hebben kunnen omzetten. AZ startte al goed aan de wedstrijd en door de snelle rode kaart moesten we zorgen zonder tegengoal de rust te bereiken. Dit leek aardig te lukken, totdat we vlak voor de thee twee goals tegen kregen. Dan wordt het heel moeilijk om nog een resultaat te halen. Na rust bracht ik Kostas Mitroglou voor dreiging in de zestien meter, maar daar kwamen we bijna niet meer in de tweede helft. Jordan Teze had ik als extra wapen voor de voorzet bedacht vanaf de rechterkant, afwisselend met Denzel Dumfries. Maar ook daar kwamen beide spelers amper aan toe. AZ bleef PSV voetballend de baas.”

Laatst bijgewerkt : 27 okt 2019 - 17:49