Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Eerste training onder Roger Schmidt

Eerste training onder Roger Schmidt

Nieuw seizoen in aantocht

20 jul 2020 - Door: Noel Van de Laar

De Nederlandse media maakte vandaag uitgebreid kennis met de nieuw aangestelde trainer Roger Schmidt. De Duitser beheerst het Nederlands nog onvoldoende en stond de aanwezige pers in het Duits en Engels te woord.

Door: Noël van de Laar    Foto’s: John Claessens

Roger had zich goed voorbereid voor hij bij PSV tekende. Zo was hij aanwezig bij diverse wedstrijden, waaronder die tegen Ajax en Feyenoord, en hij kreeg zodoende een goed beeld van de club. “Natuurlijk was het afgelopen seizoen niet het sterkste seizoen van PSV, dat heb ik ook waargenomen tijdens de wedstrijden. We gaan nu in de voorbereiding goed kijken naar de selectie om ze zo snel en goed mogelijk klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Daarin heb ik een bepaalde speelwijze voor ogen, die bij de meesten wel bekend is. De basis van deze speelstijl moet binnen de eerste week bekend en duidelijk zijn bij de selectie. Ik kijk er naar uit om de spelers te leren kennen, hun sterke kanten maar ook hun ontwikkelingspunten, daar ligt nu onze prioriteit.” 

Over de doelstelling is de nieuwe trainer duidelijk. “We moeten natuurlijk gaan kijken hoe het zich ontwikkelt, maar een club als PSV heeft veel spelers in de selectie die al kampioen zijn geworden en deze club moet eigenlijk altijd meedoen om de titel.”

De meeste Nederlanders kennen Roger Schmidt van de afstraffing van Ajax die hij als hoofdcoach van Red Bull Salzburg verzorgde. “Dat is al lang geleden, maar dat is in grote lijnen wel waar ik met PSV ook naartoe wil. Natuurlijk was het een andere tijd, een andere club en zijn er in de tussentijd wel de nodige dingen veranderd, maar zo werkt het altijd in de voetballerij. Zo blijf ik mezelf ook ontwikkelen, wat ik ook van mijn spelers verwacht.”

Vanuit de zaal kwam er een vraag van een Mexicaanse collega, die ook erg nieuwsgierig is naar de toekomst van de Latijnse spelers in de selectie en dan met name die van Erick Gutierrez onder Roger Schmidt. “Ik ben altijd heel enthousiast over de Zuid-Amerikaanse speelstijl. Ik heb als trainer veel met Latijnse spelers te maken gehad en de eerste indrukken na de training van vandaag zijn heel erg goed.”

De belangrijkste reden voor Roger om voor PSV te kiezen. “Na de afgelopen jaren in China heb ik een paar stappen terug genomen om weloverwogen een keuze te maken. PSV heeft in Duitsland een ontzettend goede reputatie, dus als er een club van die statuur voorbijkomt is dat altijd interessant. De gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong hebben me over de streep getrokken. Ik heb daarbij misschien niet gekozen voor de mooiste competitie maar wel voor de in mijn ogen mooiste uitdaging.”

Of hij zich nog verder gaat ontwikkelen qua Nederlandse taal was hij ook duidelijk. “Ik ben geen groot taaltalent, ik zal natuurlijk mijn best doen om mijn taalkennis hierin te ontwikkelen, maar ik denk niet dat het genoeg gaat zijn om mijn trainingen in het Nederlands te kunnen geven of om jullie in het Nederlands te woord te staan, maar ik ga zeker mijn best doen.”

Na het vertrek van Daniel Schwaab zijn er voor Roger Schmidt met Timo Baumgartl en Lars Unnerstall nog twee landgenoten in de selectie. We spraken beiden kort na de training over hun eerste indrukken van Roger Schmidt. Timo: “Ik ken Roger natuurlijk al vanuit de Bundesliga. Hij speelt superoffensief en is veeleisend naar zijn spelers. Eigenlijk alle wedstrijden die ik tegen zijn ploegen heb gespeeld eindigden in doelpuntenfestivals, 3-3, 4-3 etcetera. Ik denk dat ons een mooi seizoen staat te wachten, die aanvallende speelstijl ligt onze groep ook wel heb ik het idee.”

Ook de vandaag jarige en recent getrouwde Lars Unnerstall is enthousiast. “Na een maand vakantie was het wel weer even wennen op het veld te staan. Vooral ook de felheid van de rest, ze wilden allemaal de bal, haha. Het was vandaag ook weer voor het eerst dat we een zeven tegen zeven partijvorm afwerkten, lekker om weer te mogen voetballen na een goede en mooie vakantie. We zijn lekker in Nederland gebleven, getrouwd, weekje vakantie in Noordwijk en daar nog een paar keer teruggekomen, heel mooi. Ik had Roger nog niet gesproken maar daar zal op korte termijn wel verandering in komen, denk ik. De eerste indrukken na de training vandaag zijn in ieder geval positief!”

Laatst bijgewerkt : 20 jul 2020 - 14:31