Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Ibrahim Sangaré gepresenteerd

Ibrahim Sangaré gepresenteerd

Ivoriaans international tekent voor vijf jaar

28 sep 2020 - Door: Noel Van de Laar

In het Philips Stadion stond vanmiddag de spelerspresentatie van Ibrahim Sangaré gepland. De Ivoriaanse middenvelder gaat met rugnummer zes spelen en komt over van het Franse Toulouse FC. De tweeëntwintigjarige drievoudig internafional kost naar verluidt zo'n negen miljoen.

Door: Noël van de Laar    Foto's: John Claessens

De middenvelder werd bij de presentatie gevraagd naar zijn voormalig ploeggenoten Isimat Marin en Ola Toivonen. "Die heb ik inderdaad kort gesproken en zij waren louter positief, dus die hebben mijn keuze wel beïnvloedt."

Ook werd er gevraagd naar zijn keuze voor PSV, ook omdat er in de media nadrukkelijke interesse van onder meer Southampton zou zijn. "Ik heb goede gesprekken gehad met Roger Schmidt en met zijn voetbalvisie heeft hij mij overtuigd naar PSV te komen. Ik denk dat dit een hele mooie club is waar we mooie successen kunnen boeken. De trainer gaf me daarnaast echt het gevoel mijn ontwikkeling nadrukkelijk in de gaten te hebben gehouden en daar spreekt ook echt veel vertrouwen uit."

Ook liet hij wel zien dat hij een goed gevoel voor humor heeft. Op een vraag van een journalist van De Telegraaf over zijn persoonlijke leven en zijn afkomst reageerde hij gevat: "Ik weet niet hoe lang jullie hebben, maar dat kan wel even duren, haha. 

De vraag is natuurlijk ook of Sangaré aanstaande donderdag mee kan doen als PSV op bezoek gaat in Trondheim voor de Europa League kwalificatiewedstrijd tegen Rosenborg BK. Dat lijkt vooralsnog onzeker. "Ik weet dat er nog veel papierwerk geregeld moet worden en dat het dus een race tegen de klok is. Ik hoop het wel, maar zo, niet dan acht ik het team sterk genoeg om kwalificatie af te dwingen, ook zonder mij."

Laatst bijgewerkt : 28 sep 2020 - 17:06