Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Adrian Fein en Mario Götze gepresenteerd onder grootse belangstelling

Adrian Fein en Mario Götze gepresenteerd onder grootse belangstelling

Marco van Ginkel ontbrak door privé omstandigheden

8 okt 2020 - Door: Noel Van de Laar

[B In Eindhoven zijn vandaag twee van de drie aanwinsten die op Deadline Day gehaald zijn gepresenteerd. Onder grote belangstelling van vooral ook Duitse media werd eerst Fein voorgesteld aan de pers, om vervolgens plaats te maken voor Mario Götze.

Door: Noël van de Laar   Foto’s: John Claessens

Vol ongeloof kwam hét nieuws van afgelopen dinsdag binnen op de vele Duitse nieuwsredacties. Zo ook bij RTL Deutschland. “Een gigantische verrassing. We waren eigenlijk aan het wachten op nieuws vanuit Berlijn, want het had er lang alle schijn van dat Mario ieder moment bij Hertha BSC zou gaan tekenen. Toen het nieuws binnenkwam dat hij gesignaleerd werd in Eindhoven konden we het simpelweg niet geloven. Wel denk ik dat het voor Mario een goede stap is. Weg uit Duitsland, waar hij toch altijd onder een vergrootglas zal liggen door zijn heldenrol op het Wereldkampioenschap in 2014. Dit is voor hem een stap buiten de schijnwerpers, die hem naar verwachting wel goed zal gaan doen.”

Ook Adrian Fein werd, weliswaar in de luwte in vergelijking met Götze, vandaag gepresenteerd. Op de vraag of hij al op de hoogte was van de komst van Götze en of dit ook een rol speelde bij zijn keuze voor PSV was hij duidelijk. “Het was ook voor mij, net als voor de meesten, een gigantische verrassing. Toen ik ‘s avonds in m’n hotel zat en de foto’s voorbij zag komen op social media was ik zeer aangenaam verrast. Mario is een geweldige speler en ik kijk er ontzettend naar uit dagelijks met hem te gaan werken.”

Oud-collega van Adrian Fein bij HSV, de Nederlander Rick van Drongelen, gaf eerder deze week al te kennen een geweldige speler in Adrian te zien die zich het beste vergelijkt met Toni Kroos. De verwachtingen zijn hooggespannen. “Haha, heeft Rick dat gezegd, ja? Dat is mooi om te horen, maar voordat ik mezelf kan vergelijken met een speler als Toni Kroos heb ik toch nog behoorlijk wat stappen te zetten. Dit is mijn eerste stap in de voetballerij buiten Duitsland en ik kijk ontzettend uit naar de eerste wedstrijden en mijn periode hier in Eindhoven.”

Adrian Fein is afkomstig uit de jeugdopleiding van Bayern München en speelde daar reeds sinds zijn achtste in de jeugdopleiding. Het nieuws dat PSV bij de huurtransfer ook een optie tot koop heeft toe weten te voegen aan de overeenkomst werd door de fans van Bayern München met ongeloof en onbegrip ontvangen. “Ik ben verliefd geworden op de club, het stadion en het idee hier te mogen voetballen. Ik ben een kind van de club(Bayern), maar het is ontzettend moeilijk om bij een club als Bayern vanuit de jeugd het eerste te halen. Zodoende was het voor mij geen hele moeilijke keuze, zeker niet na mijn gesprekken met Roger Schmidt. Ook zitten er een paar oudteamgenoten bij Willem II in Tilburg, en ook zij waren louter positief over PSV en de kans voor mij hier te komen spelen. Dus voor mij is het een logische stap.”

Na de presentatie van Adrian Fein was het moment daar en haalde perschef Thijs Slegers dé absolute toptransfer van afgelopen dinsdag Mario Götze naar de Ronaldozaal in het Philips Stadion. Hoe waren zijn eerste indrukken? “Superpositief. Ik was hier dinsdag, ben enthousiast geworden over de clubcultuur, de plannen van Roger Schmidt. Ik denk dat dit dé uitgelezen plek voor mij is om het plezier in het voetbal terug te vinden en hier ook succesvol te zijn.” 

Er was lange tijd ook sprake van een mogelijke terugkeer naar Bayern München, maar ook eventueel een transfer naar Hertha BSC, waar een investeerder is ingestapt om Hertha naar de top van de Duitse Bundesliga te brengen. Is het een bewuste keuze om buiten Duitsland te gaan voetballen? “Zo kun je het wel zien. Ik wilde sowieso binnen Europa actief blijven. Roger heeft me de afgelopen weken regelmatig gebeld  en de lijntjes warm gehouden. Afgelopen dinsdag ben ik naar hem toegereden in Düsseldorf en zijn we persoonlijk verder in gesprek getreden. In verband met de deadline voor de Europa League was het zaak snel te schakelen. Zodoende ben ik vanuit Düsseldorf doorgereden naar Eindhoven en waren de details ook snel rond. Het totaalpakket klopte gewoon. De filosofie, de competitie, de locatie, mijn vrouw komt uit het grensgebied en had ook een goede indruk van de stad en regio.”

 

Mario gaf eerder deze week aan dat hij de ambitie heeft de Champions League te winnen, en zolang dat niet gelukt is, wil hij in Europa blijven spelen. PSV speelt Europa League, dus vroeg Bert Maalderink van de NOS of hij op de hoogte was dat PSV uitkomt in de Europa League. "Ja, natuurlijk weet ik dat. Ik heb ook niet gezegd dat ik dit jaar de Champions League wil winnen. Maar iedere sportman heeft denk ik de ambitie het hoogst haalbare te bereiken. Hier in Europa is dat de Champions League."

De PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, Rik Elfrink, vroeg zich af hoe Mario Götze kijkt naar het geringe aantal Duitsers in de Eredivisie. "Werkelijk? Hier lopen er genoeg Duitsers rond geloof ik, dus die indruk had ik niet. Heb me dat ook niet afgevraagd voor ik hier tekende, dus dat is niet van invloed geweest op mijn keuze. Ik hoop dat mijn stap opvolging krijgt en dat er nog meer Duitsers hier komen voetballen."

Eerder gaf je aan hier het plezier in het spelletje terug te willen vinden. Betekent dat dan dat je het plezier ook verloren bent? "Nee, ik houd van het spel, ik houd van voetbal, maar natuurlijk heb ik niet heel veel gespeeld verleden jaar en ik denk wel dat het van invloed is op je voetbalplezier hoeveel je speelt. Ik kijk er dan ook echt ontzettend naar uit wedstrijdfit te geraken en wedstrijden en prijzen te gaan winnen met PSV."

Laatst bijgewerkt : 8 okt 2020 - 17:03