Home > Nieuws > PSV wint ondanks onbuigzame KNVB eenvoudig van ADO Den Haag

PSV wint ondanks onbuigzame KNVB eenvoudig van ADO Den Haag

Geslaagd basisdebuut Adrian Fein

1 nov 2020 - Door: Noel Van de Laar

PSV heeft haar thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag vandaag winnend afgesloten. In de confrontatie, die PSV door alle Coronaperikelen graag uitgesteld had zien worden, is de thuisploeg eigenlijk geen moment in de problemen geweest. Eran Zahavi maakte na een kwartier zijn eerste doelpunt voor PSV na een makkelijk gegeven strafschop. Na de rust werd de score verder uitgebouwd door mooie doelpunten van Noni Madueke(2x) en Ryan Thomas.

Door: Noël van de Laar   Foto's: John Claessens

Het was lange tijd onduidelijk of de wedstrijd die vandaag op het programma stond wel door zou gaan. PSV heeft zoals bekend al enige tijd te kampen met het Coronaspook dat door de selectie waart met vandaag als voorlopig dieptepunt. Herhaaldelijk werd bij de KNVB in aanloop naar de wedstrijd verzocht de wedstrijd te verplaatsen naar een latere datum, dit omdat PSV door de bijna gehalveerde selectie moeite had een volwaardig elftal op te stellen plus daarbij vooral het feit dat de gezondheid van verschillende spelers op het spel gezet zou worden indien de wedstrijd vandaag doorgang zou vinden. Voor de KNVB waren er onvoldoende redenen gehoor te geven aan het verzoek, al stoorde het bij PSV vooral dat dat vandaag aan het begin van de middag pas bekend werd gemaakt. Het getuigt van weinig empathie voor de Eindhovense situatie vanuit Zeist.

Desalniettemin zette het zwaar gehavende PSV vandaag toch een behoorlijke prestatie neer door de ploeg van trainer Aleksandar Rankovic met ruime cijfers aan de kant te zetten en daarbij geen schade op te lopen op het gebied van verdere blessures. Dat er slechts met een 1-0 voorsprong gerust werd zal vooral Donyell Malen zichzelf aanrekenen. Hij was diverse keren in kansrijke positie om de score verder op te krikken maar had het vizier daarbij meermaals niet op scherp staan. Reden voor Roger Schmidt om de spits in de kleedkamer te laten voor de tweede helft en te vervangen door Noni Madueke. Ook Ihattaren mocht plaatsnemen op de bank in het tweede deel en werd vervangen door Philipp Max.

PSV ging direct in de tweede helft op jacht naar het bevrijdende tweede helft en die viel al na zeven minuten in de tweede helft. Noni Madueke kreeg de bal van Zahavi op de rand van de zestien en schoot feilloos binnen. Lange tijd leek de wedstrijd te eindigen in die 2-0 stand, al dachten Ryan Thomas en nogmaals Madueke daar anders over. Thomas kreeg de tevens ingevallen Richard Ledezma en haalde de trekker in een keer over voor de mooiste treffer van de avond. In de extra tijd maakte Madueke er vervolgens nog 4-0 van.

Voor PSV was het zaak dat het "verplichte nummer" tegen de Hagenezen met een winstpartij zou worden afgesloten. Roger Schmidt en zijn team zal dan ook tevreden zijn dat ze daarin geslaagd zijn, zeker ook met het oog op de wedstrijd van aanstaande donderdag, als PSV het in Saloniki mag opnemen tegen PAOK. "Ja, blij en opgelucht ben ik zeker. Vooral omdat we het vandaag op karakter hebben bereikt. We zijn heel slim en sluw te werk gegaan vandaag en uiteindelijk ruim gewonnen. Natuurlijk was het voor ons team beter geweest de wedstrijd misschien uit te stellen, maar ik ben trots op hoe we onszelf gepresenteerd hebben vandaag. In de huidige situatie wilden we Europees spelen, dat was ook ons doel, dus we moeten ook niet klagen over het drukke programma. Maar om jezelf met een halve selectie te presenteren maakt het dat heel erg zwaar. En als je dan vervolgens na de laatste testuitslagen op zaterdagavond het verzoek nogmaals indient de wedstrijd te verplaatsen, je daar als voetbalbond zijnde zeventien(!) uur wacht het antwoord mede te delen, snap ik daar echt helemaal niks van. Dat is bizar, ignorant en dat lijkt op pesten."