Supportersvereniging PSV
Een echte fan is lid!
English
Home > Nieuws > Eenvoudige zege in Brabantse derby tegen Willem II

Eenvoudige zege in Brabantse derby tegen Willem II

PSV'ers herpakken zich drie dagen na Europese domper

8 nov 2020 - Door: Stijn Slaats & Noel Van de Laar

PSV heeft zich tegen Willem II gerevancheerd voor de miskleun in Griekenland. Twee doelpunten in de eerste helft, van Max en Götze, hielpen de Eindhovenaren al vroeg in het zadel. Willem II drong alleen in het eerste kwartier na rust aan maar nadat Köhn de rode kaart kreeg, kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Donyell Malen voegde net voor tijd nog een derde treffer aan de Eindhovense productie toe.

Drie dagen na de inzinking tegen PAOK in de UEFA Europa League mag PSV in eigen huis proberen de rug te rechten in het Brabantse onderonsje met Willem II. Roger Schmidt kan weer een beroep doen op aanvoerder Denzel Dumfries en Cody Gakpo. Beiden keren terug na hun quarantaineperiode te hebben uitgezeten na een positieve Corona-test. Daarentegen ontbreken Mohammed Ihattaren en Ryan Thomas in de wedstrijdselectie.

Ruim 72 uur na het debacle in Thessaloniki beginnen de mannen van Schmidt voortvarend aan het duel met de Tilburgers. Eran Zahavi probeert na vijf minuten een voorzet van Philipp Max binnen te knikken maar zijn inzet is te zacht en Willem II-goalie Jorn Brondeel kan de bal gemakkelijk vangen.

Mooie pass Rosario, goede goal Max

Na een kwartier spelen is het wél raak. Pablo Rosario verstuurt vanuit de middencirkel een boogbal die voor de voeten van de opgestoomde Philipp Max valt. Vanaf de punt van het strafschopgebied –en gehinderd door een verdediger- schiet de linksachter de bal achter Brondeel.

Götze knalt diagonaal raak

Iets meer dan vijf minuten na het openingsdoelpunt staat de 2-0 op het bord. Wederom van Duitse makelij. Dit keer wurmt Denzel Dumfries zich op de de achterlijn langs Willem II’er Derrick Köhn en legt terug op Mario Götze. De Duitser verschalkt Brondeel met een hard diagonaal schot.

PSV is heer en meester en een derde treffer hangt in de lucht. Cody Gakpo besluit een mooie rush met een schot maar dit wordt ternauwernood geblokt door de Tilburgse defensie. Dezelfde Gakpo kopt even later naast een leeg doel. Donyell Malen stuit in eerste instantie op Brondeel maar Gakpo kan vervolgens de rebound niet over de verslagen Brondeel in het doel werken.

Willem II stelt daar na een half uur spelen een gevaarlijke tegenstoot tegenover maar Ché Nunnely schiet net te gehaast vanaf een meter of tien de bal over de lat.

Mvogo voorkomt tegentreffer

Ook in de tweede helft geven de Tilburgers zich nog lang niet gewonnen. Eerst sleept Pavlidis de bal voorbij Boscagli maar kan hij Mvogo vanuit een moeilijke hoek niet verschalken. Mvogo voorkomt daarna bij de volgende Tilburgse aanval tot twee keer toe een tegendoelpunt. Eerst staat hij precies in de baan van het schot als Romeny van dichtbij kan intikken, Nunnely lijkt de rebound binnen te schieten maar Mvogo is alweer opgekrabbeld en stompt de bal uit de hoek.

Na een uur spelen lijkt dan toch de derde Eindhovense treffer te vallen als Zahavi met een hakje Donyell Malen vrijspeelt. Malen kan de uitgekomen Brondeel echter niet passeren. Twee minuten daarna moet Derrick Köhn met rood vertrekken nadat hij hard doorhaalt op het scheenbeen van Dumfries. Scheidsrechter Allard Lindhout kent geen twijfel en stuurt Köhn van het veld.

PSV domineert de wedstrijd nu volledig maar Max en Malen krijgen de bal niet achter Brondeel. Zahavi schiet een meter naast. Ook de inzet van invaller Noni Madueke ketst af op een Willem II-been.

Malen zorgt voor derde treffer

Eindelijk valt dan toch de 3-0. Denzel Dumfries besluit een van zijn klassieke rushes op de flank met een voorzet die door Donyell Malen onberispelijk wordt binnen geschoten. Roger Schmidt gunt dan Mathias Kjolo zijn debuut in het eerste elftal, maar de score verandert niet meer. PSV herstelt zich opvallend gemakkelijk van de inzinking tegen PAOK en speelt na de interlandperiode de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente.

Reacties na afloop van PSV-Willem II

Jordens Peters: “Het is geen gebrek aan vertrouwen, we spreken voor de wedstrijd met elkaar dingen af. Zo wilden we PSV naar de zijkanten dringen maar de ruimtes tussen de linies waren bij ons te groot. PSV heeft dan gewoon te veel kwaliteit en doet ons pijn. We krijgen dan te gemakkelijk de tegentreffers binnen. Na de rust tonen we wél overtuiging en hebben we vertrouwen er een wedstrijd van te maken maar verliezen we naar de rode kaart de grip op het duel.”

Adrie Koster: “Het was de bedoeling heel compact te spelen om vervolgens bij balbezit er agressief uit te komen. Dit kwam er vandaag totaal niet uit. We hoopten te profiteren van het zware Europese duel van PSV. In de tweede helft lukte het ons niet de kansen te benutten om terug in de wedstrijd te komen. Ik schrik er zelf ook van hoe we de eerste helft speelden. Er is dus voor bepaalde spelers werk aan de winkel. Het moet anders willen we wedstrijden gaan winnen. Ik heb er echter vertrouwen in dat dit er de komende wedstrijden wel uit gaat komen.”

Denzel Dumfries: “Ik voel me goed en was blij dat ik weer mocht spelen. Ik was er écht gebrand op om mee te doen. Heb me de afgelopen dagen thuis zitten opvreten dus was lekker dat ik weer kon voetballen. Het was een lastige tijd voor het team. Meerdere spelers raakten besmet en dat zorgt voor spanning. Ik ben blij dat ik weer terug ben. Vandaag hebben we weer veerkracht getoond en de rug gerecht. Het veldspel was verzorgd, onze intenties kwamen er vandaag uit.”

Roger Schmidt: “Tot vanmiddag wisten we niet of we over Cody Gakpo en Denzel Dumfries konden beschikken. Ik ben blij als ik straks weer over iedereen kan beschikken.” Lachend: “Ik weet niet of Denzel wel écht Corona gehad heeft, hij geeft meteen na zijn terugkeer twee assists! Het is nu belangrijk dat we goed op elkaar ingespeeld raken en fit blijven. We hebben al veel spelers moeten inzetten de afgelopen weken, dat is ongebruikelijk maar deze tijd ís ook erg onwerkelijk. We hebben vier spelers laten debuteren de afgelopen weken en dat is ook onze filosofie.”

 

 

Karakteristieken

Scheidsrechter

  • Allard Lindhout

Laatst bijgewerkt : 9 nov 2020 - 10:08